Fatih Öztürk Şahin'in dershane yorumu
HABERİ PAYLAŞ

Şahin'in dershane yorumu

Haberin Devamı

Yaz tatilinin yavaş yavaş sonuna yaklaşıyoruz. Bu hafta Anadolu Liselerinin asil kayıtları yapılacak. Özel anaokullarında mesai Eylül başında başlayacak. Dershaneler ise her zaman olduğu gibi okullar açılmadan öğrencilerini çağırarak konu tekrarı yapacak. Ancak hâlâ dershanelerle ilgili soru işaretleri ortadan kalkmış değil.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin dershanelerle ilgili farklı bir açıklama yaptı. Mehmet Ali Şahin, dershanelerle ilgili kapatma kararının ne Bakanlar Kurulu ne de Meclis gündeminde olduğunu söyledi. Şahin’in bir gazete aracılığıyla yaptığı açıklamaya göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifiyle AK Parti Genel Merkezi bünyesinde ‘Dershane Komisyonu’ kuruldu.

[[HAFTAYA]]

Komisyon, ‘dershanelerin kapatılmasının yol açacağı mahzurları’ anlatan raporunu geçtiğimiz Mayıs ayında Başbakan Erdoğan’a sundu. Biliyorsunuz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı 4 Temmuz’da düzenlediği basın toplantısında, “Dershaneler önümüzdeki yıl kapatılacak” demiş ve velilere kayıt için acele etmeme çağrısında bulunmuştu.

Mehmet Ali Şahin’e göre dershaneleri oluşturan şartlar ortadan kaldırılmadan ya da kapatıldıktan sonra gün yüzüne çıkacak problemlerle ilgili tedbirler alınmadan bu konuda adım atılmamalı. Ayrıca dershaneler nasıl özel okullara dönüştürülecek, devlet kendilerine hangi katkıları sağlayacak, bütün bunların da ayrıca görüşülmesi, düşünülmesi ve yapılacak yasal düzenlemenin bunları da içermesi gerekiyor. ‘Dershaneleri kapattık’ demekle çözülecek ve ortadan kalkacak bir sorunla değil, birçok yönüyle incelenmesi, değerlendirilmesi gereken bir gerçekle karşı karşıyayız.

Mehmet Ali Şahin, komisyon olarak yaptıkları çalışmalarda dershaneleri yasaklayan ülkelerden Güney Kore’yi örnek veriyor: “Bazı ülkeler var ki Güney Kore onlardan biridir. Bir zamanlar dershaneleri yasaklamış ama olumsuz sonuçlarını görünce daha sonra tekrar dershaneciliğe izin vermiş. Hatta yasaklamadan önceki durumla şimdiki durum kıyaslandığında dershaneciliğin çok daha yaygın bir hale geldiğini görüyoruz.

Önümüzde örnekler varken deneme yanılma yöntemiyle yol almaktansa bu örneklerden hareketle iş yapmanın daha doğru olacağını düşünüyorum.” Bu konuda nasıl bir karar alınacağını, gelişmeleri kamuoyuyla birlikte biz de izliyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder