Fatih Öztürk Seçmeli ders seçimi
HABERİ PAYLAŞ

Seçmeli ders seçimi

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, gelecek yılın ders kitabı ve öğretim materyalleri hazırlıklarını yapmak için öğrencilerden seçmeli ders tercihlerini şimdiden yapmalarını istedi. Biliyorsunuz ilkokul 4’üncü sınıf ile ortaokul 5, 6 ve 7’nci sınıflarda okuyan öğrenciler, ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda seçmeli ders tercihi yapıyor.

Gelecek yıl ortaokul 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflarda okuyacak öğrenciler gelecek öğretim yılında haftada toplam 6 saat, imam hatip ortaokullarının 5, 6 ve 7’nci sınıflarında okuyacak olan öğrenciler haftada toplam 2 saat, imam hatip ortaokullarının 8’inci sınıflarında okuyacak olan öğrenciler ise haftada toplam 1 saat seçmeli ders seçebilecek.

[[HAFTAYA]]

10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda ilgili seçmeli ders okutulabilecek ve ilgili seçmeli ders için sınıf açılabilecek. Bunun için son tarih 20 Şubat Cuma günü. Öğrencilerimizin gelecek yıl girmek istedikleri seçmeli dersle ilgili dilekçelerini bu tarihe kadar okul müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. Seçmeli ders tercihleri aynı tarihe kadar e-okul sistemine işlenecek.

Yine bir hatırlatma yapmak isterim. Bakanlığın Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca gerçekleştirilecek 300 engelli öğretmen atamasına ilişkin başvurular 18-24 Şubat tarihlerinde alınacak. Ataması yapılan öğretmenlerin görev yerleri ise atandıkları illerin valiliklerince belirlenecek.

Bakanlığın özellikle engelli öğretmenlerin görevlendirilmesinde son yıllarda ciddi mesafeler aldığını biliyoruz. 2013 yılında 311 öğretmenle başlayan engelli eğitimcilerin atamalarıyla birlikte bugün bin 282 öğretmenimiz sınıflarda öğrencileriyle buluşmuş durumdalar. Ayrıca yine Bakanlığın engelli öğrencilere yönelik geliştirdiğimiz çok sayıda proje var. Bunların en önemlisi herhangi bir şekilde engeli nedeniyle okula ulaşma imkânı olmayan çocuklarımız eğitimlerini evlerinde alıyorlar. Dünya değişiyor, engelli çocukların ailelerinin bakış açısı da değişiyor. Eskiden evlerde saklanan engelli çocuklar, hem devletin yaklaşımı, hem de ailelerinin düşünce yapısının değişimiyle hayatın içinde yer alıyorlar. Bu durum hepimizi mutlu ediyor. Şimdiden atanacak 300 öğretmene yeni görevleri hayırlı olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder