Fatih Öztürk Teknoloji bağımlılığı
HABERİ PAYLAŞ

Teknoloji bağımlılığı

Haberin Devamı

Çağımızın hastalığı olarak kabul edilen ve tüm dünyada yaygın olarak görülen teknoloji bağımlılığı ile ilgili farkındalık yaratmak, çözümler bulmak ve önleyici tedbirler almak amacıyla düzenlenen II. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’nde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu çarpıcı tespitlerde bulundu.

Bakan Müezzinoğlu özetle “Teknoloji bizi mahkûm etmeye başladığı an durup düşünmeliyiz. Çağın bütün imkân ve nimetlerinden yararlanmalı ama insanı ruhen ve fiziken merkeze almalıyız. Bu konuda aileye, öğretmenlere, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına, idarecilere büyük görevler düşüyor” dedi. Çocuğu olanlar iyi bilir. Uslu dursun, ağlamasın diye hemen telefonlar, tablet bilgisayarlar çocukların eline veriliyor. Ebeveynler olarak yaptığımız hatalar var.

[[HAFTAYA]]

Anne-babalar işin kolayına kaçıyor. Oysa çocuklar en çok aileleri tarafından önemsenmek istiyor. Günümüzde çocuklar koşup oynayacağı arkadaşlıklar yerine sanal arkadaşlıklarla tatmin olmaya çalışıyor.

Ruhen doyumsuz çocuklar yetişiyor. Uzmanlar, teknoloji bağımlılığının insanın sağlığını bozup hayatını tehdit eden tıp hastalıkları kadar tehlikeli boyutlarda olduğunu söylüyorlar. Bu bağımlılık toplumumuzu ve onun temel taşı olan aileleri derinden etkileyip tahrip edecek noktaya geldi. Sıcak aile bağları yerine soğuk kablolu ya da kablosuz bağların getirdiği ilişkiler tercih ediliyor.

Teknolojiyi yok sayamayız ama sınırları daha net belirlemekte yarar var. Mesela Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 32’nci kez kapılarını kitapseverlere açtı. 10 Kasım tarihine kadar açık kalacak fuarda yüzlerce yayınevi stant açtı. Türkiye, yayıncılık alanında hızla büyüyen bir ülke…

Çeşitli ülkelerin halkları arasında köprü inşa eden kitabın dünya barışına da katkı sağladığına inanıyorum. Hafta içi fırsat bulamıyorsanız hafta sonu için bir plan yaparak bu fuarı kaçırmayın. Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı’nda üst düzey atamalar yapıldı. Bakan Nabi Avcı atamaları imzalayınca yeni genel müdürler görevine başladı.

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü makamına Hamza Aydoğdu, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Ali Rıza Altunel, Strateji Geliştirme Başkanlığı’na ise Veysel Erdel atandı. Üç genel müdüre yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder