Fatih Öztürk Veliler bakanlığı göreve çağırıyor
HABERİ PAYLAŞ

Veliler bakanlığı göreve çağırıyor

Bu yıl Ramazan Bayramı nedeniyle okullar farklı tarihlerde eğitim öğretime başladı. Bazı okulların birinci sınıfları geçen hafta, büyük sınıflar da dün okullu oldu. Eğitim sektörü yeni döneme sancılı giriyor. Krizin etkilerini hisseden okullar var. Sınavlar bitti ama sınav sistemi hâlâ tartışılıyor. Okurlarımızdan Metin Şah, geçen hafta aynı durumda olan bin veli adına bir mektup gönderdi. Metin Şah, mektubunda şunları söylüyor.

“Fatih Bey, bir öğrenci velisiyim ama şu anda bin veli adına size sesleniyorum. Çocuğum 3 sene boyunca maddi ve manevi her türlü fedakârlık yaparak SBS sınavına hazırlandı. 3 senenin birikiminde 2 saatlik sınav sonucu o andaki heyecan veya başka bir nedenden dolayı istediği düzeyde puan alamadı. Ama Anadolu Lisesine girecek kadar puanı var. 12 ayrı tercih yaptık ama ikametgâhımız çevresinde uygun bir okula yerleşemedi. Çocuğum yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta bir okula yerleşti. Çocuğum 3 aydan beri stres ve üzüntü içinde. Biz anne baba olarak çocuğumuzu düşünüp duruyoruz. Maddi imkânlarımız yeterli olsaydı yakın çevrede herhangi bir okula kayıt yaptırabilirdik. Bu sorun sadece benim değil evladını okutmak isteyen tüm ailelerin sorunudur. İkametgâh adresimize yakın olan tüm okulları dolaştık kontenjan açığı olduğu halde okul müdürleri sadece 1 puan eksiği olmasından dolayı ‘Bakanlık yetkisindedir’ diyerek bizi geri çeviriyorlar. Fatih bey lütfen sesimiz olun. Bizlere yol gösterin. Bakanlık ek bir genelge yayınlayarak bu yanlış sistemden geri dönülmesini ve boş kontenjanların puanı yetersiz dahi olsa öğrencilerin o okulda okumasını aileler olarak istiyoruz.”

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuyla ilgili bilgisi olduğuna inanıyorum. Çocukları 2 saatlik sınavla değerlendirince sonuç bu oluyor. Bu arada geçen hafta Milli Eğitim Bakanlığı’nın kamuoyuna açıkladığı sınav sonuçlarını velileriyle paylaşan okul ve dershanelere ceza verildiğini yazmış ve konuyla ilgili bilgi istediğimi vurgulamıştım. Ses çıkmadı. Sanayi ve Ticaret Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü’nden yanıt bekliyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder