Ferhan Kaya Poroy Herkesin Bodrum'u kendine
HABERİ PAYLAŞ

Herkesin Bodrum'u kendine

Evladı için Bodrum’a gidenler kulübü... Bodrum’u severim aslında ama benim için sezonu nisan-haziran, eylül-kasım arasıdır.

Ayrıca bendeki Bodrum algısı masmavi deniz, kitap okuyabileceğim ya da dalgaların sesini duyabileceğim sakin bir plaj, yine sahil kenarında güneşi batıracağım bir balıkçı, koylar arasında tekne gezintisi, yemek sonrası da güzel müzik dinleyebileceğim bir mekan.

En basit haliyle... Eğer bir iş için gitmiyorsam, amacım tatilse yanıma topuklu ayakkabı almak aklımın ucundan bile geçmez. Böyle işte, basit.

Haberin Devamı

Evladı için Bodrum’a gidenler kulübü

Ama şimdiki Bodrum anlayışı böyle mi? Asla...

Bir kere en gürültüsünden plajlar. Pardon plaj da denmiyor ya ‘beach’. Bırak okuduğunu anlamanı, yanındakiyle konuştuğunu bile duymayacaksın mümkünse.

Saat 17.00’de dingin yaz evlerinin veya sakin plajların çay saati ve nefis kurabiyeleri de evrilip bilimum meyvelerle servis edilen rose’lere ve şampanyalara dönüşmüş ‘happy hour’ olarak. Bir de DJ üzerine şarkıcı, hatta çoğunlukla DJ üzerine playback yapan animatörler. Yaş ortalaması ise 13 ile 18 arası.

Bir de tabii ki bizim gibi 40 yaş üstü evladının peşindeki anne-babalar. Haaa bu arada çocuklar istemediği için zaten anne-baba evladıyla aynı anda da gitmiyor buralara. ‘Neyini seviyorlar bu animatör sosyal medya fenomenini’ diye ayrıca giden ve olaya hakim olan bizim gibiler de var tabii...

Neden ‘evladı için Bodrum’a gidenler kulübü’ dedim, çünkü yalnız olmadığımı geçen hafta benimkilerin yaşında oğlu olan bir arkadaşıma rastlayınca anladım.

O da benim gibi Bodrum’da en çok Gündoğan’ı severken bu yıl mecbur kalmış Türkbükü’nde konaklamaya. Neden mi?

Nedeni basit, çünkü evlat gündüzleri beach’lerde akşamları da arkadaşlarıyla eller havaya gezmelerde olacak.

Geç saat uzun yoldan dönmesin diye bu tip yerlerin ağırlıkta olduğu Türkbükü ve Yalıkavak tercih edilecek. Sonra baktım ki bir değil, iki değil, üç değil ergen anne-babalarının durumu bu.

En iyisi diyorum bir kulüp kuralım buluşuruz Bodrum’da...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder