Ferhan Kaya Poroy Kamp yolcusu
HABERİ PAYLAŞ

Alerjik çocuk annesi olmak zor. Zor bahar ayları, ürküten tozlu ortamlar, havada uçuşan polenler hayatınızı kabusa çevirebilir. Hele bir de çocuğunuzun besin alerjisi varsa, yandınız! Acaba ne yedi? Bu kurabiyenin içinde ona dokunan bir şey var mıydı? Ya okulda, çocuğa bilmeden alerjiye neden olacak bir şey verirlerse, bulunduğu yere yakın hastane var mı?

Benzeri sorular kafanızı kurcalayıp durur. Özellikle de çocuğunuz sizden ayrı seyahat edecekse veya daha önce gitmediği bir ortama girecekse... Ve tabii ki ilaçlar... Çantada, arabada, yazlık evde, bavulda eksik edilmeyen alerji ilaçları... İşte şu günlerde biz bu sıkıntıyı yaşıyoruz.

Haberin Devamı

Yedi düvele talimat

Yanlış anlamayın, Durucuğum gayet sağlıklı. Hatta okul arkadaşlarıyla ilk defa geziye çıkıyor. İzmir’e, uzay kampına... Duru ve tüm alerjilerini bir bütün olarak düşündüğümüzde bizi de endişe alıyor. Herkes gibi bavulunu hazırlayıp “Hadi yavrum, iyi yolculuklar” diyemiyoruz ki. Önce doktoruyla konuştuk, bir alerjik reaksiyon halinde kullanılması gereken ilaçları reçeteleriyle beraber aldık, poşete koyduk. Bir set bavula, bir set de yol için el çantasına. Gezi öncesi, okulun müdür yardımcısı Yeşim Çaktı’nın da desteğiyle geziye katılacak tüm öğretmenler buluştu, hepsine Duru’nun alerjileri konusunda bilgi verdim. O da yetmedi, Uzay Kampı’nı da bilgilendirdik. Yıllardır alerjiyle yaşayan kızım ne yapıp yapmayacağını biliyor ama tatsız sürprizlere de hazırlıklı olmalıyız. Öyle alerjisi var diye çocuğu evde oturtacak değiliz ya. Tüm tedbirleri aldık, Allah’a emanet edip yolladık çocuğumuzu... Daha önce büyük kızımla gittiğim Uzay Kampı’nı ve yaşadığımız müthiş macerayı Duru da yaşasın istedim çünkü. Son iki yılda kampa yeni simülasyon aletleri eklenmiş üstelik. Gelecek hafta size uzay macerasını Duru’nun ağzından anlatacağım. Herkese iyi hafta sonları.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder