Ferhan Kaya Poroy Kızlarla sinema keyfi
HABERİ PAYLAŞ

Kızlarla sinema keyfi

Geçen hafta anne kız sinemadaydık. Evin küçüğü hasta olduğu için onu babaya emanet edip, Derin ve arkadaşı Ece ile Wings Cinecity Trio’nun yolunu tuttuk. Üç kız önce kahvemizi içtik (ben içtim tabii, onlar meyve suyu tercih ettiler), lolipop’larımızı yedik, mısırlarımızı da alıp koltuklarımıza kurulduk. Üç arkadaş gibi sinemaya girmeden önce sohbet ettik; okuldan, yeni çıkan DVD’lerden, şarkıcılardan konuştuk. Kız kıza, küçük sesle dedikodu yaptık.

Üç boyutlu olarak gösterilen filmin adı ‘Up-Yukarı Bak’ idi. İtiraf etmek gerekirse hiç de çocuk filmi izleyecek bir havada değildim sinemaya girerken ama 78 yaşındaki balon satıcısı Carl öylesine etkisine aldı ki beni, hem kahkahalarla güldüm hem de ağladım. Evet, ben de şaşırdım kendime. ‘Yaşlandım herhalde, animasyon filmde bile ağlayabiliyorum artık’ diye iç geçirirken ara oldu, ışıklar yandı. Baktım yanımdaki iki anne ve bizim çılgın kızlar bile hafiften buğulu gözlerle etrafa bakıyorlar, derin bir ‘Ooooh!’ çektim. Bir tek ben değilmişim demek ki çocuk filminde ağlayan!

Haberin Devamı

Çok tatlı bir ihtiyar Carl Fredricksen. Çocukluk aşkı Amy ile bir ömrü paylaştıktan sonra Amy’siz kalıyor koca gökdelenlerin arasındaki küçücük sevimli evinde. Ve ani bir kararla hayallerinin peşine düşüyor. Üstelik evine bağladığı binlerce balonla çıkıyor yolculuğa. Karısının düşünü gerçekleştirmek için Güney Amerika’daki şelalelere doğru uçuruyor evini. Bu serüvende ona 8 yaşındaki aşırı iyimser Yaban Hayat Kaşifi Russell eşlik ediyor. Arada 70 yaş farka rağmen son derece iyi bir ikili oluşturan Carl ve Russell’ın diyalogları filmi sürükleyip götürüyor. Hala izlemediyseniz gidin görün derim. Sadece çocukların güldüğü, eğlendiği bir film olmadığı için hoşuma gitti ‘Up’! Hem anne babaları hem de çocukları etkisi altına alabiliyor.

Film bir yana, bizim kızlar artık büyümüş. Onlarla akşam sinema keyfi yapmak pek eğlenceli hale gelmiş. Sinema çıkışı Palladium keyfinin ardından cuma akşamını noktaladığımızda onların enerjilerinin bana da geçtiğini fark ettim. İnşallah büyüyünce de beni yanlarında isterler! Herkese iyi hafta sonları...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder