Ferhan Kaya Poroy Konsantre ol yavrum!
HABERİ PAYLAŞ

Konsantre ol yavrum!

Çocuklara, özellikle de okul çağına gelmiş çocuklara sıkça söylediğimiz bir laf bu. Kimi başarıyor, kimi ise biz ne desek aklı başka yerde. Aslında onlar da haklı, o kadar uyaran var ki etrafta! Nasıl konsantre olsunlar? Özellikle de bir kitaba... Hepsinin elinde videolar oynatan, hızla akıp giden ekranlar varken çocuk ne yapacak durağan kitapları değil mi? Anne-babalara çok iş düşüyor. Çocukları hızla dönen bu tip dünyalardan belli süreler için bile olsa uzak tutmak şart. Tek başına telefonu, televizyonu, tablet kullanımlarını kısıtlamak bile konsantrasyonu artırmaya yetiyor. Ama başka neler yapılmalı? Uzmanlara kulak verin:

Haberin Devamı

Konsantrasyon bozukluğu için öneriler

-Dikkat eksikliği yaşadığını düşündüğünüz çocuğunuzu gözlemleyin ve bir uzmana danışın.

-Çocuğunuzun yaşadığı bu sıkıntının onun sosyal ve akademik hayatını olumsuz yönde etkileyebileceğini unutmayın.

-Bu problemin tedavisinde uzman, okul ve aile işbirliğinin önemini göz ardı etmeyin.

-Çocuğunuzun sizi kızdıran bu davranışları kasıtlı olarak yapmadığını unutmayın ve ona karşı sabırlı olun.

-Onu karşılıksız sevdiğinizi hissettirin ve anlayışla yaklaşın.

-Olumsuz eleştirmeyin, yargılamayın, başkalarıyla kıyaslamayın. Olumlu davranışlar sergilediğinde onu ödüllendirin. Ödülün maddi değil, manevi değeri önemlidir. Bir öpücük veya teşekkür, bu iyi davranışı pekiştirecektir.

-Onu dinleyin, yaşadığı sıkıntıları sizinle paylaşmak istediği zaman vakit ayırın. Özel sohbet saatleriniz olabilir. Bu hem çocuğunuzun rahatlamasını sağlar hem de aile içi ilişkilerinizi olumlu etkiler.

-Evde belli kurallarınız ve sorumluluklarınız olsun. Böylece çocuğunuz kural ve sınırları öğrenirken planlama ve organizasyon becerileri de gelişir. Kendisine ait sorumluluğu gerçekleştiren çocuğunuzun bu davranışını sözel olarak ödüllendirin. Bir şeyi başarmanın gururunu yaşayan çocuğunuzun özgüveni de artacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder