Ferhan Kaya Poroy Sosyal alemden disipline...
HABERİ PAYLAŞ

Sosyal alemden disipline...

Haberin Devamı

1 Temmuz 2015’te Resmi Gazete’de yayınlanan ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde dikkat çekici değişiklikler yapıldı. Ama pek çok kişi özellikle de ergenler bunun farkında değil. Değişiklikler özellikle disiplin yönetmeliyle ilgili.

Mesela cep telefonu ile işlenen bilişim suçları disiplin yönetmeliğiyle cezaları arasına girdi. Hatta pek çok kişi ‘Öğrenciler, siz siz olun cep telefonunuzu kimseye vermeyin. Telefonunuzu kullanarak başkalarına zarar verilirse, sorumlu olursunuz.

Cep telefonunuzu sadece ihtiyaç duyulduğu zamanlarda internet veya sosyal medya erişimi için açın, diğer zamanlarda özellikle kapatın’ demişti.

Cezalar çok ciddi, dikkat!

Cezalar o kadar net ve ağır ki bırakın arkadaşa yönelik mobbing yapmayı, şaka amaçlı etkinlikler bile bilişim suçu kapsamına giriyor. Okul değiştirmeye hatta örgün eğitimin dışına çıkmaya kadar gidiyor. Hele ki çocuk bu işi birkaç kez tekrarladıysa en ağır cezayı alma olasılığı yüksek.

Okuldan uzaklaştırma cezası verilen fiil ve davranışlara eklenen maddeler arasında kişilere, arkadaşlarına ve okul çalışanlarına sözle, davranışla veya sosyal medya üzerinden hakaret etmek, paylaşmak, yayınlamak veya başkalarını bu davranışlarla kışkırtmak da var.

Cep telefonlarını en yakın arkadaşı olarak gören ergenlere ve ebeveynlerine duyrulur. İş ciddi evlatlarınızı uyarın... Ama tabii bir önceki aşama olarak yapılması gerekenler var...

Onu güzel duygularla, sevgiyle, huzurla, yalansız dolansız yetiştirin ki karşınıza içindeki kini boşaltmanın çeşitli yollarını arayan bir çocuk çıkmasın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder