Ferhan Kaya Poroy TEOG sezonu açıldı hayırlı olsun
HABERİ PAYLAŞ

TEOG sezonu açıldı hayırlı olsun

Haberin Devamı

Eveeet, bir TEOG senesine daha başladık. Bu yaz bizim için erken bitti. Çünkü TEOG’a girecek tüm çocuklar gibi Duru’nun okulu da resmen açıldı.

Geçen haftadan beri sabahtan öğlene kadar okula gidiyorlar ve tüm dersleri müfredat dahilinde işlemeye başladılar.

Kısacası Kasım’daki ilk sınava kadar dersler dolu dizgin ilerliyor. Aslında yapılması gereken basit. Dersleri düzenli takip edip sık sık tekrar edip, bunlara ilişkin testleri çözmek.

Söylemesi kolay da olay öyle olmuyor gerçek hayatta. İşte size etkili ders çalışma üzerine birkaç taktik:

Dersi derste dinle:

a) Hangi dersi görüyorsanız, “Şimdi fizik dersini dinliyorum, şimdi Türkçe dinliyorum” diye telkinde bulunun. Çünkü daha iyi konsantre olmak için zihninizi şimdiye getirmeniz gerekir.

b) Derste önemli yerlerin altını çizin, önemli bilgileri not edin. Not almak zihnin dağılmasını önler.

c) Dik oturun ve öğretmen ile göz teması kurun. Öğretmenle göz teması kurarsanız zihniniz onun söylediklerine daha çok odaklanır. Eve gidince önce dinlenin. Açsanız midenizi tıka basa doldurmayın.

Zamanı yönetin: Ders çalışma sorunu olanlar bu uygulamayı bir gün önce uyumadan yaparlarsa ertesi gün daha kolay ders çalışırlar. Uyumadan önce “Yarın akşam saat 7-10 arasında ders çalışacağım” diye zihninizde belirlerseniz daha iyi odaklanırsınız.

Günlük tekrar: Başarılı öğrencilerin ortak yaptıkları en önemli çalışma günlük tekrardır. Tekrar, bilginin pekiştirilmesini ve hafızaya atılmasını sağlar.

Haftalık ve aylık tekrar: Konu tekrarı yaparken önemli bilgilerin altını çizin, hızlı not alın. Mümkünse içinizden veya dışınızdan tekrar edin. Ya da konuyu bir arkadaşınıza anlatın. Böylelikle bilgiyi hem görsel hem dokunsal hem de işitsel olarak kaydetmiş olursunuz.

Soru çözün: Öğrendiğiniz bölüm bitince konuyla ilgili sorular çözün ki eksiklerinizi görebilin.

Ertesi gün göreceğiniz konulara göz atın: Öğrenmeyi harekete geçiren duygu meraktır. Merak duygusu ile öğrenme hem zevkli hem de çok kalıcıdır. Merak, aynı zamanda dikkati bir noktaya odaklamayı sağlar.

Bu çalışma, sadece “Hangi konuları göreceğim?” diye bir göz atma işlemidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder