Funda Duru Yeryüzünde tanıştığımız ilk insan, iyi ki varsınız!
HABERİ PAYLAŞ

Yeryüzünde tanıştığımız ilk insan, iyi ki varsınız!

Her şey bir canlıya ev sahipliği yapmakla başladı. Anne ve çocuk arasındaki bağın, evrenin en güçlü en tılsımlı bağı olduğunu kim inkar edebilir? Belli etmemeye çalıştığımız tüm duygularımızı yüzümüzden okur ya da hisseder, kalbimizin kırıklarını bir güzel toplar ve yerine yapıştırırken bize unutamayacağımız hayat dersleri verip tüm bilgelikleriyle bizi sarıp sarmalarlar. Dünyadaki en saf ve koşulsuz ilişki, anne-çocuk ilişkisidir. Bir bütünün iki parçası… Biliyorsunuz; Dünya, üzerinde çok da uzun süre takılamadığımız geçici bir gezegen. O halde bu farkındalığın ve benzersiz sevginin doya doya yaşandığı bir ‘Anneler Günü’ geçirin ve annelerin sözlerine mutlaka kulak verin. Nasıl olduğunu çözemediğim şekilde hep haklı çıkıyorlar. Yeryüzünde tanıştığım ilk insan olan canım annem İlknuş’un ve bu dünyadan gelmiş geçmiş, çocuklarına koşulsuz sevgiyi tattırmış tüm iyi annelerin ‘Anneler Günü’ kutlu olsun. Ve karşınızda gezegenimizin en cool bazı anneleri…

Haberin Devamı

Onur konuğumuz: Aysel Gürel

Müjde Ar ve Mehtap Ar’ın olağanüstü yetenekli ve sıra dışı annesi, yazdığı şarkı sözleriyle hepimizin ruhunda ve kalbinde yer edinen Aysel Gürel, bugünün onur konuğu. ‘Ünzile’, ‘Firuze’, ‘Abone’, ‘Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam’… Ezbere bildiğimiz şarkıların çoğu şarkı onun yüreğinden dökülen sözler. Küçük kızı Mehtap Ar’a hamileyken eşi Vedat Akın’ın kendisini aldattığını öğrenmiş ve anında boşanmışlar.

Anne ve iki kızının yaşam mücadelesi başlamış böylece. Durumu iyi bir ailede büyüyen Aysel Gürel, iki kızıyla tek odalı evde yaşamaya başlamış. Kızlarının eğitimi aksamasın diye ne iş bulursa yapmış. Şiirleri bestelenmeye başlayınca hepsi rahat bir nefes almış ve bizler de onun yazdığı tılsımlı şarkı sözlerini dinlerken o duygudan bu duyguya koştuk, koşuyoruz. Sinema ve tiyatro oyuncusu Mehtap Ar, 10 Nisan 2021’de aramızdan ayrıldı, annesi Aysel Gürel’in yanına gitti. İyi ki yaşadın Aysel!

Yeryüzünde tanıştığımız ilk insan, iyi ki varsınız

Leman Sam

Daha ne olsun?

Leman Sam’ın Türkiye’nin en cool annelerinden biri olduğunu bilmeyen yok sanırım. Uzun kızıl saçları, eşsiz sesi ve şarkıları… Leman Sam’ın iki kızı var; oyuncu ve müzisyen Şevval Sam ve müzisyen Şehnaz Sam. Kızlarının babası Selim Sam’la 1978’de boşandılar, kızı Şehnaz Sam’la bazı problemler yaşadılar ama işin magazinel kısmına girmeyeceğim. Konu ne olursa olsun bu, Leman Sam’ın cool bir anne olduğu gerçeğini değiştirmeyecek.

Haberin Devamı

Yeryüzünde tanıştığımız ilk insan, iyi ki varsınız

Yeri gelmişken başka bir başlık açmak yerine Şevval Sam’ın anneliğine de buradan selam gönderelim. Oyuncu oğlu Taro Emir’le (Tarık Emir Tekin) arkadaş gibi takılmaları çok tatlı. Emir’in babası ise ‘Sarı Fırtına’ lakaplı eski futbolcu ve teknik direktör Metin Tekin, anneannesi koskoca Leman Sam, teyzesi Şehnaz Sam ve dedesi Selim Sam da birer müzisyen. Daha ne olsun?

Yeryüzünde tanıştığımız ilk insan, iyi ki varsınız

Bennu Gerede

Dünyanın sekizinci harikası ‘özgür kadındır’

Bence dünyanın sekiz harikası vardır. Bunların ilki de ‘özgür kadın’dır. Bennu Gerede de o özgür kadınlardan biri. Özgürlüğünü dört erkek çocuğa kaptırmak yerine onlarla paylaşmayı tercih etmiş. Çok da iyi etmiş. Dilan, Daren ve Miro’nun babası Koray Erkaya; en küçük kardeş Kai’nin babası ise Ahmet Ağaoğlu. Çocuklar Bennu Gerede’de. Gerçi artık çocuk sayılmazlar.

Haberin Devamı

Hepsi de kendine has ve ilginç çocuklar. Yaşam biçimlerine yakından bakmanızı öneririm. Zira sadece onları izleyerek bile yaşama bakışınız değişecekti. Bu arada Bennu Gerede’nin annesi Canan Gerede, ‘Aşk Ölümden Soğuktur’ filmiyle ‘Altın Portakal En İyi Yönetmen’ ödülünü alan ilk kadın yönetmendir. Cool’luk genetik mi ya? Hiç işleri yokmuş gibi bilim insanlarını bu konuyu araştırmaya davet ediyorum. Hahaha!

Yeryüzünde tanıştığımız ilk insan, iyi ki varsınız

Madonna

Bakmayın öyle aykırı olduğuna

Bakmayın Madonna’nın böyle aykırı ve yaramaz bir kız çocuğu gibi davrandığına. Pamuk şeker gibi bir yüreği var. Dört evlatlık, iki biyolojik olmak üzere toplam altı çocuğu var. Altı çocuk sığdırdığı kocaman yüreğinden öperim. Evlatlık çocuklarının dördü de siyahi. Carlos Leon’dan olan kızı Lourdes Leon 24 ve Guy Ritchie’den olan oğlu Rocco Ritchie 20 yaşında.

Guy Ritchie’yle evliyken, bir yaşında evlat edindiği David Banda Mwale Ciccone Ritchie bugün 15 yaşında. 2009 yılında evlat edindiği Mercy James de 15 yaşına geldi. Yaklaşık dört yıl önce Malavi’den evlat edindiği ikiz kardeşler Stella Ciccone ve Estere Ciccone sekiz yaşında. Bana iki kol, bir akıl daha verseler altı çocuğa bakabilir miydim yoksa o altı çocuk mu bana bakardı, bilemiyorum.

Yeryüzünde tanıştığımız ilk insan, iyi ki varsınız

Angelina Jolie

Elinde olsa kimsesiz tüm çocukları evlat edinecek

Madonna’dan sonra altı çocuklu bir anneyle daha karşınızdayım. Angelina Jolie; ilk çocuğu Maddox’u Kamboçya’dan 2002 yılında, yedi aylıkken; ikinci çocuğu Zahara Marley'i ise 2005’te Etiyopya’dan altı aylıkken evlat edindi. İlk biyolojik çocuğu olan Shiloh-Nouvel'i 27 Mayıs 2006’da dünyaya geldi. Durun daha bitmedi… 15 Mart 2007’de Vietnam'dan üç yaşındaki Pax Thien'i evlat edindi. 2008 yılında ise Vivienne Marcheline ve Knox Léon ismini verdikleri bir kız bir erkek ikiz doğurdu.

Elinde olsa dünyanın bütün kimsesiz ve zor durumdaki çocuklarını evlat edinecek ki zaten evlat edinemediklerine yaptığı yardımları bilmeyen azdır. Üç biyolojik çocuğunun babası da Brad Pitt ve altı çocuğun hepsinin soyadı ‘Jolie-Pitt’ olarak geçiyor. Angelina ve Brad’in ayrıldığını biliyorsunuz. Çekişmeli bir velayet davası olayına girdiler ama hiiiiç o konulara giremeyeceğim. Aşırı çocuk yüklemesi yaşadığımdan bu yazı burada biter ve ben çekip giderim!

Yeryüzünde tanıştığımız ilk insan, iyi ki varsınız

Sıradaki haber yükleniyor...
holder