Gani Yıldız Ekonomi mi yoksa cehennem mi?
HABERİ PAYLAŞ

Ekonomi mi yoksa cehennem mi?

Haberin Devamı

Fiyatlar cep yakıyor, piyasalar sıcak parayla dönüyor, dövizin ateşi düşmüyor. Pardon, bu ekonomi mi yoksa cehennem mi?



86 milyar dolar serveti olan yatırımcı Warren Buffett, kahvaltıya 3,17 dolardan fazla vermiyormuş. Cebinde 3,17 lira olup kahvaltıya 86 lira verenlere duyurulur!



Tamam, ünlü “Futbol asla sadece futbol değildir” sözüne katılıyorum ama bizimkisi de (şiddet, holiganlık, vandallık, komplo teorileri) çok fazla sanki!



Trafiktekileri tehlikeye atarak güvenlik şeridinden tam gaz giden mavili-kırmızılı “sana bi çakar-ım!” diyen tiplere dur diyen yok mu?!



Bu sefer erken kalkan yol alamadı; erken rezervasyonla ucuz tatil planları, erken seçimle suya düştü.



‘Yürütmeyi’ severiz ama iş akıl, mantık yürütmeye gelince, işte orada yokuz!



“Borç yiğidin kamçısıdır!” derler ama iş öyle bir noktaya geliyor ki, “Yiğidim, aslanım burada yatıyor” demelerine az kaldı!



İstanbul, kişi başı en fazla yeşil alana sahip şehirler listesinde sonlardaymış. O kişi de olsa olsa trafik lambasındaki yeşil adamdır!



Yapılan bir araştırmaya göre, ömrü uzatan para değil eğitimmiş. O biraz da eğitimine bağlı; bizdeki okul ücretleri ömür kısaltır!



Geçen bir günü anlatmak için kullanılan ‘Ekonomide son 24 saat’ başlığını, ‘ekonominin son günü’ olarak algılayıp paniklemek, ekonomimizin durumunun bir sonucu olsa gerek...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder