Gani Yıldız VAR, yok olabilir!
HABERİ PAYLAŞ

VAR, yok olabilir!

Video Hakem Uygulaması (VAR) ilk haftadan tartışılır oldu. Fikrim o ki hakemde, ekranda gördüğünü çalabilecek yürek varsa VAR var olabilir. Yoksa VAR, yok hükmündedir!

Alarmı 6’ya kurup erteleye erteleye 7’ye kadar yatan bir insan topluluğunun, hayaller kurup onları sürekli ertelemesinden daha doğal bir şey olamaz!

Eskiden geçinemiyorduk. Şimdi o yetmezmiş gibi ne yazık ki birbirimizle de geçinemiyoruz…

Sokakta sigarayla yürüyüp külü, izmariti ve tabi ki başkalarını düşünmeyen tiplere sesleniyorum, belki memleket güllük-gülistanlık değil ama küllük-sigaralık hâle de getirmeyin bir zahmet!

Haberin Devamı

“Bizde şerit kavramı yok…” fikrine katılmıyorum. Önünde, arkanda ya da yanında giden bir araba her an, hayatının, gözlerinin önünden film şeridi gibi geçmesine sebep olabilir!

Üreticilerin yerinde olsam, basını, “X marka cep telefonu bombayı patlattı!” şeklinde haber yapmamaları konusunda uyarırım. Zira akıllara, “X marka cep telefonu bomba gibi patladı!” cümlesini getiriyor.

Nesli tükenen Caretta Carettalar için yapılan kafeslere çöp atan, donunu asan varmış. Ne denir ki? Bir tarafta nesli hızla tükenen hayvanlar, öteki tarafta nesli hızla tükenmesi gereken hayvanlar…

Nesnelerin birbirleriyle iletişim kurması olan “nesnelerin interneti” kavramı bize henüz uzak gibi. Neden mi? Nesneleri geçtim, tek bir nesne olan bilgisayarımda saatlerdir internet yok!

Çin’de, suç işleyenler sokakta diz çökerek halktan özür diliyormuş. Aynısı bizde olsa utanıp ders almayı bırak, “Düştük ama kalkmasını da biliriz!” derler, doğrulur doğrulmaz daha büyük suç işlerler! ★

Herkesin Kurban Bayramı mübarek olsun!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder