Gazanfer Gür Seçim sürprizi
HABERİ PAYLAŞ

Seçim sürprizi

Bize göre tüm partiler seçimde sürpriz yaptı. Tüm oyların yüzde 50’sini alarak AKP sürpriz yaptı. CHP yüzde 25 barajında kalarak sürpriz yaptı. Yeni yönetim, yeni kadrolar, açılım bir işe yaramadı.

MHP, ardı ardına gelen kaset depremlerine rağmen yüzde 14 oy alarak sürpriz yaptı. Tüm Türkiye’yi dolaşan Kılıçdaroğlu’nun topladığı kalabalıkların “Bölükbaşı” kalabalığı olduğu ortaya çıktı. Çok partili Türk demokrasi tarihinde 9 yıl iktidarda kalıp oylarını arttıran tek parti AKP önümüzdeki dönem yapılacak olan yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için de büyük bir avantaj kazandı.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Seçim sonuçlarına bakılırsa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın güven tazelediği ve uyguladığı iç ve dış politikanın vatandaştan onay aldığını söylemek zor değil. Seçimin galibi AKP, kaybedeni ise CHP oldu. CHP’nin geçen genel seçimlere göre oy oranını arttırması partiye gönül verenlerin kabul edeceği bir başarı değil. Kurultaylar partisi CHP önümüzdeki dönem tekrar eski kısır döngüsüne gireceğe benziyor.

***

Seçim sonuçlarını özetlersek: AKP “Merkez Sağ” oyları alarak Türkiye’nin partisi olduğunu gösterdi. CHP, kritik sıralarda örgütten aday göstermeyerek,tombala adaylarla ve yaptığı açılımlarla “Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan oldu”. CHP büyükşehirlerde ve sahillerde bile istediği oy patlaması yapamadı.

CHP’nin kalesi İzmir’de bile bize göre seçiminin galibi AKP oldu. Seçimin diğer galibi ise bağımsız adaylar. Demokrasi ayıbı yüzde 10 barajını düzenli bir organizasyonla geçerek TBMM de grup kuracak 4. parti oldular. Seçimlerin Türkiye için hayırlı olmasını ve seçim meydanı kavga ortamının sona ermesini diliyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder