Gözde Hatunoğlu Deadpool 2’yi sinemada izlemek için 10 sebep
HABERİ PAYLAŞ

Deadpool 2’yi sinemada izlemek için 10 sebep

Haberin Devamı

1- Türe aykırı ve yenilikçi yaklaşım

Deadpool’un ilk filmi 2016 yılında karşımıza çıktığında neyle karşılaşacağımızın çok da farkında değildik aslında. Marvel’ın çizgi roman evrenine hâkim olan okuyucular bu aykırı karaktere aşinaydı. Ancak film, sinema seyircisi için son derece farklı ve sıra dışı bir kahraman ve o kahramanın etrafında gelişen alışılmadık bir hikâye sunuyordu. Gişe başarısı ve kazanılacak gelirin filmlerin diğer özelliklerinin önüne geçtiği bir endüstrinin içinde çekilen ilk Deadpool filmi birçok açıdan riskli bir hamle idi. +18 yaş sınırlaması ile gösterime girmesi filmin çizgi roman uyarlamalarına en meraklı kesimlerden biri olan kesimi dışarı bırakması da kafalarda soru işaretleri yaratmıştı. Deadpool’la ilgili en ilginç olgu ise şimdiye kadar beyaz perdede görmeye alıştığımız süper kahramanlardan – daha doğrusu herhangi bir kahramandan- oldukça farklı olması. Küfür eden, içki ve sigara kullanan, bu tür kötü alışkanlıklarını gizlemek gibi bir derdi olmayan, yaptığı şeyleri iyilik, erdem ya da dünyayı kurtarmak gibi ulvi amaçlar için yapmayan, bu amaçlarla yola çıkan diğer süper kahramanlara sürekli laf atan, kötülükler karşısında “diğer yanağını çevirmek” yerine “düşene bir tekme daha atan”, kâğıt üzerinde itici görünebilecek ancak perdede izlerken anlayabildiğimiz, özdeşleşebildiğimiz, kahramanlık kavramına yeni bir boyut getiren, geveze ve çekici bir anti-kahramanın ilk filmin bıraktığı yerden devam eden maceraları olması…

2- Devam filmi olarak başarısı

“Bu çok tuttu, o zaman ikincisini çekelim.” Hollywood’un her zaman başvurduğu ancak çoğu zaman başarısızlığa uğrayan bir formül. Seri haline gelen filmler ve uyarlamalarda genel olarak ilk filmler her zaman en orijinal, en heyecanlı, en komik ve sinemasal anlamda en başarılı olanlar. Bu kuralı bozabilen, devam filmleri ilk filminden iyi olan ya da onu geçebilen filmler parmakla sayılabilecek kadar az. Kimi eleştirmenler tarafından ilk filmin biraz gerisinde kaldığı yorumları yapılmış olsa da Deadpool 2 ilk filmin hızını kesmiyor, en az onun kadar tempolu, komik, heyecanlı ve “ayrıksı” olmayı büyük ölçüde başarıyor.

Deadpool 2’yi sinemada izlemek için 10 sebep

3- Tam bir aile filmi

Deadpool 2’nin başında seyirciyle konuşan kahramanımız Wade Wilson, nam-ı diğer Deadpool, bizlere izlemek üzere olduğumuz filmin tam bir aile filmi olduğunu söylüyor. Peki, çizgi roman uyarlamalarıyla, kahramanlık kavramıyla, genel olarak sistemle ve hatta kendisiyle bile dalga geçen Deadpool 2 nasıl oluyor da bir aile filmi olabiliyor? Modernleşen, modernleştikçe geçmişin değerlerini kaybeden günümüz toplumunda, geleneksel aile yapısının değiştiği, değişirken de bozulduğu yönünde sosyolojik gözlemler sıklıkla karşımıza çıkıyor. Bu da ister istemez sinemaya yansıyor ve perdede karşımıza bolca “aile” temalı küçük ya da büyük prodüksiyonlar çıkıyor. Deadpool 2 de bu durumdan nasibini alıyor; ancak bunu kendine özgü anlayışı ve mizah duygusuyla ortaya koyup aile olmanın kan bağı ya da geleneksel değerlere bağlı olmadığı gerçeği ve ekip olup bir şeyler başarmak için “aile olmak” gerekliliğini başarılı bir şekilde harmanlayarak yapıyor.


4- Oyuncu kadrosu

Ryan Reynolds artık Deadpool karakteriyle o kadar özdeşleşti ki yerine başka bir oyuncu düşünmek neredeyse imkânsız hale geldi. Zaten kendisi son derece başarılı; neden bir başkasını düşünelim… Reynolds’a Deadpool 2’de, ilk filmden hatırladığımız kadronun dışında, Avengers Infinity War’dan sonra yine bir kötü adam rolünde Josh Brolin, Hunt for Wilder People’da gönüllerimize taht kuran Julian Dennison, Domino karakterine şahane bir şekilde hayat veren Zazie Beetz ve usta oyuncu Eddie Marsan eşlik ediyorlar. Bir de sürpriz: Rolleri kısacık da olsa, dikkatlice izlerseniz Deadpool 2’de Brad Pitt ve Matt Damon’a da rastlamanız mümkün.

5- Romantizm

İlk Deadpool’u izleyenler filmin, içerdiği bütün şiddet ve aksiyona rağmen ne kadar derin bir romantizm içerdiğini ve anlattığı güzel aşk hikâyesini hatırlar. Deadpool 2 de romantizm konusunda ilk filmin gölgesinde kalmıyor. Üstelik bu tür uyarlamalarda ya da genel olarak aksiyon filmlerinde görmeye alıştığımız deyim yerindeyse “yama” gibi görünen, inandırıcılığı olmayan aşk hikâyelerine ve romantizme hiç benzemeyen, gerçek, sağlam ve samimi bir durum var karşımızda.


6- Mizah

İlk filmi izleyenler “mizah” derken ne demek istediğimi çok iyi anlayacaktır. Sadece Marvel evreninin değil tüm zamanların en komik filmlerinden birinden bahsediyoruz. Deadpool 2 de bu konuda ilk Deadpool’dan geri kalmıyor. Arka arkaya gelen şakalar yüzünden gülmekten helak olurken bir yandan da bir şey kaçırmayayım kaygısına kapılıyorsunuz. Biz bu kadar söyleyelim, kararı izlerken siz verin…

Deadpool 2’yi sinemada izlemek için 10 sebep

7- Aksiyon sahneleri

Bir çizgi roman uyarlamasından beklenen aksiyon dozu gözünüzü bir saniye bile perdeden ayıramamanızı sağlayacak. Filmin ilk saatindeki tempo ilerleyen dakikalarda biraz hızını kesse de macera, hareket, dövüş konularında sizi asla hayal kırıklığına uğratmayacak. Film bu konuda da +18 yaş sınırının avantajlarını sonuna kadar kullanıyor.

8- İstikrar

Deadpool 2 yelkenlerini ilk filmin yakaladığı başarının rüzgarıyla dolduruyor. Ancak bunu yaparken kendisini özel kılan özelliklerinden ödün vermiyor; gişe başarısı ya da seyirci/okuyucun istekleri doğrultusunda çizgisini değiştirmiyor ve kendi bildiğini okumaya devam ediyor.


9- Çizgi roman evrenine yapılan göndermeler

Burada yine ilk filmi izlemiş olanlar “göndermeler” den kastımızı iyi anlayacak. Deadpool dostumuz gerek X-men serisine, gerek diğer Marvel yapımlarına gerekse rakip DC firmasına yaptığı göndermeler ve aslında ofansif sayılabilecek şakalarla izleyiciye harika anlar yaşatmayı başarıyor. Filmin fragmanında yer alan “Deadpool 2, Wolverine’i öldüren stüdyodan” sözü bile ne deöek istediğimizi anlatmaya yeter.


10- Ek sahneler

Biliyorsunuz; Marvel filmlerinin sonunda “End credits scene” dediğimiz, jenerik aktıktan sonra perdeye yansıyan ek sahneler var. Bu sahneler kimi zaman serinin / serilerin gelecek filmleriyle ilgili bilgiler, sürprizler içeriyor, kimi zamansa izlediğimiz filmle ilgili (genellikle) komik açılımlara sahip oluyor. Filmin Amerika’da yapılan galasından sonra sosyal medyada paylaşılan yorumları okuduğumuzda çok heyecanlanmıştık. Zira bu yorumlar Deadpool 2’nin gelmiş geçmiş en iyi ek sahnelere sahip olduğu, hatta sırf bu sahneleri görmek için bile filmi izlemek gerektiği söyleniyordu. Yorumlarda hiç abartı olmadığını, gerçekten de bugüne kadar yapılmış en iyi ek sahnelerle karşılaşacağınızı garanti ederiz. Üstelik bu sahnelerde sadece gülmekle kalmayacak büyük sürprizlerle de karşılaşacaksınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder