Gözde Hatunoğlu 'Uzun ince bir yoldayız'
HABERİ PAYLAŞ

'Uzun ince bir yoldayız'

Aşık Veysel, vefatının 50. yıl dönümünde, ‘2023 Aşık Veysel Yılı’ kapsamında, VakıfBank’ın katkılarıyla düzenlenen ‘Uzun İnce Bir Yoldayız’ adlı konserle anılacak. 7 Haziran’da AKM’de gerçekleşecek olan konser, Senfonik Anadolu Orkestrası eşliğinde ve Yetkin Dikinciler’in sunumuyla gerçekleşecek.

MURDA, TÜRKİYE KONSERLERİNE BAŞLIYOR!

Rap’in sevilen ismi Murda, ‘Dua Tour 2023’ kapsamında; 6 Haziran’da İzmir Arena, 7 Haziran’da Ankara ODTÜ MD Vişnelik ve 17 Haziran’da İstanbul Maximum UNIQ Açıkhava’da sevenleriyle buluşacak. Konser biletlerine charmenko.net/ murda üzerinden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

GENÇ SANATÇILARA BURS…

ENKA Sanat, 40. yılında, yetenekli genç sanatçıların yurt dışındaki lisans ve lisansüstü eğitimlerine destek olmak amacıyla Lale Tara Sanat Bursu adında bir destek programına imza atıyor. 5 Temmuz’a kadar başvurulabilecek bursla ilgi bilgiler www.enkasanat.org adresinde.

YAZI PSM’DE KUTLUYORUZ

Zorlu PSM’nin geçtiğimiz yaz başlattığı ‘PSM Loves Summer by yüzde 100 Müzik’ konser serisi bu yıl da dünyaca ünlü isimleri ağırlayacak. Róisín Murphy, Baxter Dury, Tash Sultana, Benjamin Clementine gibi isimleri ağırlayacak konser serisinin kapanışınıysa 4 Eylül’de FOALS yapacak. Tüm konserlerin biletleri passo.com.tr’de satışta!

MARMARİS SANATLA YEŞERECEK

26 Haziran’a kadar sürecek Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, klasik batı müziği, caz ve blues konserlerinin yanı sıra; söyleşi, sergi, atölye çalışması gibi ücretli ve ücretsiz birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Biletler Biletix’te.

HAFTANIN KİTAPLARI

CAM İNCİLER

Piyano akortçusu Karl Braun, 1965 yılında Londra’da kiraladığı odasına yerleşir. Siyasi görüşleri nedeniyle 1933’te Almanya’yı terk ettiğini söyleyerek komşularının saygısını kazanan bu Alman, aslında suçları nedeniyle 20 yıldır aranan bir beyin cerrahı, Nazi savaş suçlusu Dr. Otto Reitmüller’den başkası değildir.

GÖRÜNMEZ MÜREKKEP

‘Görünmez Mürekkep: Okumayı Yazmak / Yazmayı Okumak’, Nobel ve Pulitzer Ödüllü Toni Morrison’un düşünsel arka planının zenginliğini ve entelektüel kapasitesini ortaya koyan bir fikirler toplamı. Bu metinler, Morrison’un ırksal ve toplumsal dinamikleri ele alış biçimini, şekillendiği toplumla kurduğu derin duygudaşlığı da gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

İNSANI İNSAN YAPAN NEDİR?

Fidan Terzioğlu “İnsanı insan yapan nedir?” sorusunun peşinde, sinema tarihinde derin iz bırakmış yedi önemli yapay zeka filmine tasavvufun gözüyle bakarak okuru bir yolculuğa çağırıyor: Bilmediğimiz, arzuladığımız, istemediğimiz ötekilikleri görebilmek, izleyebilmek ve dönüştürebilmek için mutlaka okunmalı.

AŞK SINIRI

Körfez Savaşı sırasında birbirlerine aşık olan Raju ve Hira, savaş sonrası Bağdat’ta mahsur kalır. Türkiye - Irak sınırını kaçak yollardan geçmeye çalışırken Hakan Yüzbaşı ve Mert Asteğmen’le yolları kesişir. İki kaçak aşık ekseninde ilerleyen olaylar dizisi, bir yandan da iki askerin iç dünyalarına yaptığı yolculuklarla yeni kapılar da açıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder