Güney Öztürk Katmerli şampiyonluk
HABERİ PAYLAŞ

Katmerli şampiyonluk

Şampiyon Galatasaray, dün ezeli rakibiyle prestij maçına çıktı. Hedefi maçı kazanıp, kupayı gururla seyircisi önünde kaldırmaktı. Fener de şampiyonu, deplasmanda yenerek teselli bulmak istedi. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı.

Galatasaray hep önde pres yaptı. 23 yaşındaki Zaniolo’yu hafta içi takım, şampiyonluğunu ilan ettikten sonraki gün, Florya’da tek başına hırslı tekme antrenmanı yaparken görmüş, etkilenmiştim. Boşa değilmiş. İşte o Zaniolo, kalitesini gösterdi. İlk golde zor pozisyonda topu sert düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi.

Haberin Devamı

İkinci yarı başında aynı Zaniolo, sağdan süratle ceza sahasına girerken, rakibi onu ancak kırmızı kartla durdurabildi. 10 kişi kalan Fener, sonrasında çaresizdi. 71’de Galatasaray’ın golcüsü Icardi ‘Sahada ben de varım!’ dedi ve altı pastan golünü attı. Aslan ikinci golden sonra vites yükseltti. 78’de İtalyan aygırı Zaniolo yeniden sahnedeydi. Ceza sahası dışından bir çalım, bir füzeyle maçın kaderini belirledi.

Sarı-Kırmızlı ekip, şampiyonluğu bu sezon yerden göğe kadar hak etti. Ezeli rakibini hem onun sahasında hem kendi sahanda 3-0 yenersen zaten şampiyon olursun. Başka söze gerek var mı? Bir taraftar daha ne ister ki! Bir eleştirim de yayıncı kuruluşa.

Galatasaray’ın birçok rekoru aynı anda kırarak zafere ulaştığı bu sezonun ve kazandığı derbi maçın eleştirisi 2 Beşiktaşlı, 2 Fenerli, 1’i de etkisiz bir yorumcu kadrosuyla yapılmaz. Bu, para verip ekrandan maçı izleyen Galatasaraylı taraftara ayıptır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder