Hakan Çelenk Artık vize koyma zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Artık vize koyma zamanı

Haberin Devamı

Reina katliamcısı 2014 ve 2015’te iki kez Türkiye’ye gelmiş ve Suriye’ye geçmiş. Üçüncü kez geçen Kasım’da gelmiş.

Normal bir ülkenin, Suriye şiddetine dalıp çıkmış insanı potansiyel tehlike görüp sınır kapısından içeri sokmaması gerekirdi. Terörist ise elini kolunu sallaya sallaya ülkemize girebildi.

Girebildi çünkü Türkiye’nin 6-7 yıldır uyguladığı vize politikası onlarca ülke vatandaşına serbest geçiş tanıyor. Yani pasaportu kapan ülkemize konuk olabiliyor.



Olay sadece Reina saldırganı ile de sınırlı değil. 1.5 yıldır patlayan intihar bombacılarının bazılarının Türkiye’ye vizesiz girdiğini biliyoruz. Yerli intihar bombacılarını sınırdan rahatça geçen teröristlerin organize ettiğine ilişkin deliller de fazlasıyla var.

Türkiye’nin halkını ve rejimini hedef alanları sınırdan rahatça geçirmek akıl karı görünmüyor. İlginçtir, vize politikamız bizden başka herkese yarıyor. Ortadoğu ve Orta Asya’da dost ülkeleri rahatlatıyoruz.

Onların teröristleri kolay seyahat imkanıyla bize geliyor. Dostları rahatlatıp ceremesini çekiyoruz. Sınır politikamız tehlikeli bir hal almış durumda.



Ölümcül tehlikelere rağmen fedakarlık yapan konuksever Türkiye halkının bu tavrın ödülünü alacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Aksine, teröristler için imkanlar idealken kendi halkımızın gümrüklerde işi zorlaşıyor. Ülkeyi Suriye cihadının otobanına çevirdiğimiz için artık insanımıza Batı’da şüpheyle bakılıyor.

Avrupa sınırında sorgulayan gözlerin tacizine artık daha faza maruz kalıyoruz. O da elçilik safhasını atlatıp vize koparabilmişsek. İş Avrupalı memurla sınırlı değil.

Artık yeşil pasaportunuz bile olsa kendi gümrük polisimizin sıkı denetimine tabiyiz. Çünkü kaçak bir FETÖ’cü olma ihtimaliniz var.

Reina katliamcısı, sınır kapımızda kendi vatandaşımızın yaşadığı kadar sıkıntı yaşamamış olabilir. Halk olarak düştüğümüz durum budur.



Nihayet bir umut ışığı var. Ağzından çıkan her sözün hükümet adına söylendiğini varsaymamız gereken Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş “Baştan beri Suriye politikasının büyük yanlışlarla dolu olduğuna inananlardanım...

Şimdi bunları tamir ediyoruz” dedi. Komplekslerden sıyrılıp hataları resmen itiraf etmek iyidir. Tamirata, vize politikası ya da sınır kapısı revizyonu ile başlamak şart.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder