Hakan Çelenk Özgecan'dır...
HABERİ PAYLAŞ

Özgecan'dır...

Haberin Devamı


8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hakları için ne yapacaklarını kadınlara anlatmak erkek analizcinin haddi değil. Ancak ciddi bir avantajım var. Lise erkek yatakhanelerini, yurtları, statları, kahveleri, kadınların giremediği birahaneleri kadınlardan iyi bilirim. Bu analiz, kadınlar için erkekler aleyhine casusluk amaçlıdır.

Özgecan’ın aslında kadınlardan çok erkekler için nasıl bir milat olduğunu anlatacağım. Bu miladı kulanmalısınız.

* Kadın hakları haberleri medyada neden yer bulmaz? Önce bir medya sırrı paylaşalım. Kadın hakları haberleri yazıişleri masalarında “Kimse okumuyor” önyargısıyla konuşulur. Çok kızmayın. Toplum ve medyanın tavrı atbaşı gider. Sonuçta nafakamızı tiraj ve ratingden çıkarırız. Ancak 2015 8 Mart çok şeyi değiştirdi. Türkiye’nin dört ulusal haber ajansı dün Özgecan adının geçtiği tam 400 haber geçti. Yıllar sonra ilk kez tek bir kişinin yanında politikacıların ve futbol ilahlarının esamesi okunmadı. Erkek haber bakışında bir milattır bu!

* Dün 81 ilde gösteri vardı. İşte kadın sokağa çıkarsa, erkek medyaya haberi böyle dayatır. Özgecan masum bakışlarıyla kapitalimzin direği PR mekanizmasının can damarına girmiştir. Kadınlar sokakta kaldıkça bu böyle olacak. Kullanın Özgecan’ın açtığı yolu.

* AKP, CHP, MHP, HDP’nin mesajlarının tamamında Özgecan adı vardı. Her görüşten kadınlar omuz omuzaydı. Bu birleşmeyle erkeklere “Galiba bu toplumda huzuru biz bozuyoruz” dedirttiğinizi biliyor muydunuz? Politikada daha çok söz alacaksınız, o milletvekili listelerinde daha çok yer bulacaksınız. Çünkü siyaseti kadınsız bırakmak, Özgecan’ı unutmaktır.

* Kadın mücadelesi için İstiklal’den çıkıp stada dalmak iyi fikirdi. Kadınlar Özgecan formalarayla erkeklerin sahasına girdi. Bunu çok önemseyin. Çünkü biz erkekler maç düdüğüyle birlikte mankafaya dönüşürüz. Özgecan üç haftadır erkeklerin kafasını toptan ayırdı, tribünde pankart açtırıyor. Artık tribünde davudi sesli cinsiyetçi küfürleri bir çığlıkla bastıracak güce sahipsiniz. “Stattan bize ne” demeyin. O stadda kadınlığa küfür eden adamın aynı mantığı eve taşımadığını mı sanıyorsunuz? Lütfen stada uğrayıp Özgecan’ı hatırlatın, hizaya sokun şunları. Futbol balık hafızalıdır.

* Şunu bilin ki erkekler erkeklere “Özgecan sonrası, tacizci sanırlar diye sokakta baş önde yürüyorum. Göz göze gelince, Özgecan masum masum bakıyor gibi geliyor” diye hayıflanıyor. Zorba hemcinsimize direndiği için katledilen Özgecan utandırdı hepimizi. Artık Özgecan’ın açtığı yolda başınız daha dik yürüyün.

* Yasak olmamasına rağmen mahalle baskısı yüzünden giremediğiniz o kahvelere gidip çay için rahatça afiş asın. Katlamalı 51’den kafayı kaldırınca göz göze gelsinler Özgecan’la. Kovmaya kalkışan olsa da bundan böyle sahip çıkan da çok olacaktır size. Özgecan’ın adı kulaklarında çın çın öten erkekler artık daha mahçup.

* Size pervasızca laf atanlara elle taciz edenlere daha rahat tokadı çakın. Unutmayın kadını ezen cesur erkeklerin sırrı, gizli erkeklik zaaflarıdır. Bu adamlar söz konusu olunca, kadın-erkek eşittir diyemeyiz. Bilin ki eşit değil, siz üstünsünüz. O komplekse hareket ediyorlar. Korkarlar. Özgecan’ı direndi diye öldüren zorba da öyleydi ve korktuğu için öldürdü emin olun.

* Ve Özgecan’ımızın anne ve babası Songül hanım ve Mehmet bey. Evlat acısı hafiflemez ama şunu bilin ki o artık bizim de kızımız, acınız acımız. Artık Özgecan’ın ölmediğini, kadın hakları mücadelesinde bakışlarıyla sonsuza kadar bu ülkede yaşayacağını bilin.

* Özgecan tecavüze boyun eğse belki öldürülmezdi. Direnci yüzünden simgedir. Kadınlar Özgecan gibi dirençli ve daha cesur olun. Artık karşı cinste daha fazla destekçiniz var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder