Hakan Çelenk Süleyman Şah seçime feda
HABERİ PAYLAŞ

Süleyman Şah seçime feda

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekim’de Süleyman Şah türbesine saldırı ihtimali belirince “Atacağımız adımlar malûmdur, tereddüt etmeyiz” diyordu. O dönemde birileri “Türk askeri sandukayı omuzlayıp dönecek, malum olan budur” deseydi, AKP’li siyasetçiler kesinlikle vatan haini ilan ederdi. Ama gerçekten böyle oldu.

Bu olayda iki seçenek var:

Ya Erdoğan ve AKP’liler için ‘malum’ olan türbeyi bombalayıp dönmekti de bizden sakladılar. Ya da ülkenin iktidar partisi ve cumhurbaşkanı 4 ay sonrasını göremeyecek kadar siyasi kör.

İkna olmadınız mı? O zaman Erdoğan’ın o dönem içindekini saklamayıp cümleyi şöyle kurduğunu düşünün: “Atacağımız adım malum. Sandukayı omuzlayıp, türbeyi bombalayıp dönmekte tereddüt etmeyiz.”

Her koşulda tarihi bir rezalettir bu.

DERDİMİZ İNSANİ DEĞİL

Diyorlar ki, “Türbe, kanlı bir savaşa girmemek için terk edildi. Barış için doğrusu bu!” Ancak türbeyi barış için terk ettik gibi görünmüyor. Tane tane anlatalım...

* Erdoğan, Eylül’de IŞİD’in temizlenmesi için Suriye’de bir kara harekatının gerekliliğini anlatıp “İşin içine girersek hedefimiz Irak ve Suriye’dir. Ama Irak’ta rejimle bizim şu anda bir şeyimiz yok. Fakat Suriye’deki rejim meşru değil.”

* Davutoğlu da “Suriye’ye kara harekâtı, Amerikan stratejilerinin Esad sonrasını kapsamasıyla mümkün olur” diyordu.

* Görüldüğü gibi Esad’a karşı dev bir kara savaşından çekinmiyorlardı.

* Esad’da İzmit’e kadar ulaşan SCUD füzeleri var. Ayrıca binlerce teröristin cirit attığı bölgeye girecektik. O savaşta şehitleri biner biner sayardık.

* Amerika yol vermeyince plan bozuldu. Süleyman Şah’ta çatışma AKP’nin bizi itmeye niyetlendiği çatışmanın yanında devede kulaktır.

* Demek ki Süleyman Şah hamlesinin liderlerin savaş korkusuyla ilgisi yok. Başka bir neden olmalı.

* Elbette açık neden var. IŞİD’in Türkiye içinde saldırmasından çok korkuyorlar.

IŞiD YENİ TAVİZ İSTER


Mart 2014’te IŞİD “Türk bayrağını o türbeden indirin, yoksa yerle bir ederiz” açıklaması yaptı. Davutoğlu “Saldıran cezasını bulur” diye karşılık vermişti. IŞİD’in dediği gibi oldu. Hem bayrak indi, hem türbe yerle bir oldu. Sorun toprak bırakmak değil. Türkiye’nin tehditle yola gelebilecek bir ülke olduğu izlenimi vermek tehlikeli.

Süleyman Şah gibi yerler ülkenin itibardır. Yeri gelince bu itibar, tek kurşun atmadan krizleri çözer. Yumuşak güç olan bu itibar şimdi o türbeye gömüldü.

AMERİKA'YLA ANLAŞTIK

Amerika’yla IŞİD’e karşı geçen hafta anlaşma imzaladık. Kırşehir’de IŞİD’e karşı asker eğiteceğiz.

Amerika’yı kandırmıyorsak IŞİD’le bir noktada çatışmayı göze aldık demektir.

Süleyman Şah’tan kaçmak ise bu çatışmayı sadece geciktirir.

Yani seçim atlatılır.

Galiba Süleyman Şah’ı seçim sandığına gömdük.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder