Hakan Çelenk Usta işi bocalama
HABERİ PAYLAŞ

Usta işi bocalama

Haberin Devamı

AKP’deki bocalama diz boyu. Ama hâlâ “Erdoğan usta işi seçim manevrası yapıyor” diye yazılıyor. O yüzden tekrar anlatmak gerekli. Son bir aya ve düne bakalım.

- Merkez Bankası Başkanı’nı vatana ihanetle suçlayan Erdoğan, “Sonunu tatlıya bağladık” dedi. Bunda ustalık buluyorsanız, Seçmenin bir ‘vatan haini’yle işi tatlıya bağlamaya nasıl ikna olacağını açıklayın.

- Davutoğlu “Geri adım yok” diye gürledi, uğruna dayaklar atılan İç Güvenlik Paketi komisyona Öcalan isteyince çekildi. Bu usta işiyse, AKP seçmeninin, Meclis’te spor olsun diye boks maçı izlemeyi çok takdir ettiğini sanıyor olmalısınız.

- Erdoğan, “İç Güvenlik Paketi’nin eksiği var, fazlası yok” dedi. Bir hafta sonra ‘fazlası olmayan’ paketten 63 madde ‘fazla’ diye çıktı. Bunun usta işi olduğuna inanıyorsanız, seçmenin “Ben başkanın boş konuşanını severim” diye düşündüğüne de inanmalısınız.

- “Hakan Fidan yiğittir, attığı adımdan dönmez” diyen Davutoğlu, yiğidimizi Erdoğan’ın emriyle yiğitçe MİT’e geri postaladı. Evet hesaplı kitaplı, çok usta işi!

- “Baldıran zehiri içtik, Kürt açılımı başlattık” diyen Erdoğan, 5 yıl sonra lafı “Kürt sorunu yoktur” diye bağladı. Seçmenin baldıran bağımlılığı yoksa, “Biz bu baldıranı niye yedik” demez mi?

- Kabataş Yalanı’nı yeniden gündeme aldılar ellerinde patladı. Sümeyye Erdoğan’a suikast haberini yapan ‘ustalar’ bile mevzuyu ağızlarına alamıyor. Uyanın artık, bu iktidar savruluyor.

Cinayeti bile çözer


Size Erdoğan’ın son durumunu anlatayım. Erol Büyükburç’un 79 yaşında ölümü için “Ölümü düşündürücü. Adli tıplık” demişti. Savcı otopsi bile yapmadı. Aile oralı olmadı. Karşınızda Amerika’yı yeniden keşfedecek kadar pervasız bir siyasi figür var. Ağzına geleni konuşuyor. Her şeyin kontrollü taktik olduğuna inanıyorsanız, ‘Büyükburç cinayeti’ tespitiyle Erdoğan’ın oy alacağına da inanın.

Kavga büyüyor...


- Kavga dün iyice yüzeye çıktı. Olanları, parti içinden izleyen Gökçek bile yaşananı kriz olarak okuyup Arınç’ı harcadı.

- Arınç “Gökçek, oğlu aday olsun diye birilerine yaranıyor” diyor. Yani bizzat Arınç, kendisine çakmanın Erdoğan’a yaranmak anlamına geldiğini söylüyor.

- Seçim kampanyasını hayal edin. Erdoğan “Ben başkan olayım” diye oy isteyecek, Davutoğlu’nun ise “Oy verin, başbakan olmayayım” demesi gerekiyor.

- En önemlisi bakın, Abdülkadir Selvi bile “Büyü bozuldu” diyor.

- 7 Nisan’da liste kesinleşince kavga ayyuka çıkar. AKP’de en geç seçim sonrası erken kongre olursa şaşmayın.

Muhalefete haksızlık!

Sadede gelelim. Bunlar kontrollü manevralar değil; güç zehirlenmesinin ürettiği tipik bocalamalar ve sonun başlangıcıdır. Muhalif partilere artık haksızlık etmeyin. En iyisi “Beceriksiz muhalefet, usta Erdoğan” diyerek muhalif seçmene umutsuzluk saçmayı bırakmak. Çünkü iktidarın son tutunacağı dal bu söylemdir. Skandalları örterek, iktidara hâlâ enerji veriyorsunuz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder