Hakan Çelik Aklınızı çelecek bir SUV!
HABERİ PAYLAŞ

Aklınızı çelecek bir SUV!

Japon endüstri devi Mitsubishi çok ilginç bir şirket. Neredeyse sanayinin bütün alanları için üretim yapıyor. Gemi motorundan asansöre, ev elektroniğinden uçak parçalarına kadar. Otomobil de şirketin bir başka uzmanlık alanı. Hatta Mitsubishi Türkiye'ye en erken giren yabancı markalardan biri olmuştu. Uzun süre sonra ilk kez bir Mitsubishi modelini kullanma imkanım oldu. Mitsubishi Eclipse Cross ile bir izlenim sürüşü gerçekleştirdim. Açıkcası beklediğimden çok daha iyi bir araç buldum.

Aklınızı çelecek bir SUV

DİĞERLERİNDEN FARKLI

SUV'ler en fazla rağbet gören araçlardan. Ancak tasarım ve teknoloji açısından çok benzeyen modeller görüyoruz. Mitsibushi Eclipse Cross birçok özellikte farkını hissettiriyor. İlk fark tasarımında. Eclipse Cross piyasadaki bütün SUV’lerden farklı görünüyor. Bol ışık alan ferahlığı açıkça hissediliyor. Özellikle iki parçalı bagaj alanı sayesinde arka görüş çok iyileşmiş. Sportif ve yüksek arka bölüme rağmen neredeyse kör bir nokta kalmamış. Bu da sürüş güvenliği ve park kolaylığı açısından avantaj sağlıyor.

Aklınızı çelecek bir SUV

40 YILLIK UZMANLIĞIN SONUCU

Otomobilin içindeki kaliteli malzemeler ve titiz bir dokunuşla çok iyi bir sonuç ortaya çıkmış. Kumandaların yerleşimi de oldukça farklı. Kısa süre önce ülkemizde satışa sunulan Eclipse Cross, markanın 40 yıllık SUV uzmanlığı, 80 yıllık 4x4 geçmişi ve 30 yıllık All-Wheel-Control (S-AWC) teknolojisinden güç alıyor.


ÇARPICI ÖZELLİKLER

Orta konsola yerleştirilen Apple Car Play ve Android Auto uyumlu Smartphone Link Display Audio (SDA) sistemi ve touchpad kontrol mekanizması sayesinde sürücü, yoldan gözünü ayırmadan müzik sistemi ve akıllı telefon fonksiyonlarını kullanabiliyor. Eclipse Cross’un 1.5 L turbo benzinli motoru, 163 beygir güç üretiyor. 250Nm maksimum torka 1800 devir gibi düşük bir devirde ulaşan motor, bu tork seviyesini 4500 devire kadar koruyarak çarpıcı bir performans sunuyor.

Haberin Devamı

142 BİN TL

Eclips Cross, 6 ileri vitesli manuel veya 8 kademeli CVT şanzıman seçenekleri, ayrıca 2WD veya 4WD çekiş konfigürasyonlarıyla geliyor. 5 farklı donanım seviyesinde satışa sunulan Eclipse Cross’un Türkiye'deki fiyatı 142 bin TL'den başlıyor. Benim kullandığım tam donanımlı Eclipse Cross 4WD Instyle CVT modelin fiyatı ise 212 bin 840 TL.


OKULA DÖNÜŞ İNDİRİMİ

Renault ve Dacia sahipleri, otomobillerini sonbahara fırsatlarla hazırlıyor. 27 Ağustos-13 Ekim arasında yetkili servislerde geçerli olan ‘Okula Dönüş Servis Kampanyası’ndan 0-3 yaş arası binek ve hafif ticari tüm Renault ve Dacia modelleri faydalanabiliyor. Kampanyada bakım ve mekanik onarım, aksesuar paketleri ve aydınlatma yüzde 20 indirimli fiyatlarla sunuluyor. Kampanyada uzatılmış garanti MaxxiGarantim alımında 100 TL değerinde hediye çeki var. 4 adet Bridgestone veya Lassa lastik alımında ise 100 TL indirim fırsatı yer alıyor.

Aklınızı çelecek bir SUV

FERRARİ'NİN BOMBASI

Normal şartlar altında hiçbir sürücü bu kadar büyük bir güce ihtiyaç duymaz. Ancak hükmedebileceğiniz böyle bir gücü idare etmek bambaşka bir mutluluk sağlar. İşte İtalyan üretici Ferrari, Kaliforniya’da bu tanıma çok uyan yeni bir modeli otomotiv dünyasıyla buluşturdu. Pebble Beach’te düzenlenen dünyaca ünlü Concours d’Elegance etkinliğinde tanıtılan Ferrari 488 Pista Spider, markanın 50’nci üstü açılabilen karosere sahip modeli olarak dikkat çekiyor.

Aklınızı çelecek bir SUV

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder