Hakan Çelik Ankara’da polemik dönemi kapanıyor
HABERİ PAYLAŞ

Ankara’da polemik dönemi kapanıyor

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, CNN Türk’te konuğum oldu. Kendisini Sincan Belediye Başkanlığı döneminden de takip ediyordum fakat ilk kez bu kadar yakından tanıma imkânı buldum.

Tuna; mütevazı, ölçülü, sakin bir insan. Çevre ve şehircilik konularına vâkıf. Bu alanlarda Türkiye’nin en saygın üniversitelerinden İTÜ mezunu. Akademik çalışmalarını Türkiye ve ABD’de devam ettirmiş. İyi derecede İngilizce biliyor.

İslami hassasiyetleri yüksek, muhafazakâr bir gelenekten geliyor. Bununla birlikte bütün inançlara ve toplum kesimlerine saygı esasına dayanan bir dünya görüşüne sahip. Diyalog ve uzlaşmaya büyük önem veriyor.

Göreve geldikten kısa bir süre sonra Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile birbirlerine sarılarak sıcak şekilde sohbet etmeleri Mustafa Tuna’nın önyargısız kişiliği hakkında ipucu vermişti. Çankaya ile Büyükşehir arasında geçmişte hep yüksek gerginlik olduğu düşünülecek olursa Tuna, AK Parti’ye hayli mesafeli duran kesimlere de güzel bir mesaj vermiş oldu.

Başkan Tuna’ya programda sordum; bunun gayet doğal bir davranış olduğunu, polemiklerden hoşlanmadığını, önceliğinin Ankara’ya hizmet olduğunu söyledi. Alper Taşdelen için de “O da bu vatanın evladı” ifadesini kullandı. Başkan Tuna’nın bu olgun ve yapıcı yaklaşımını çok değerli buluyorum.



Tuna, kişisel ve kurumsal açıdan hesap verebilir olmayı önemli görüyor. Belediyenin gelir-gider dengesi gibi konularda şeffaf bir tutum içinde. Kimsenin aklında kuşku olmaması için göreve gelir gelmez bazı ciddi tedbirler almış.

Mustafa Tuna, önceki dönemi eleştirmekten de çekinmiyor. Örneğin Ankara’nın son yıllarda aşırı rağbet gören semti Çukurambar için yaptığı “Orası öldü!” benzetmesi, açık sözlülüğünün bir göstergesi.

Mustafa Tuna’nın satır başlarıyla açıklamaları şöyle:

Ankara’nın suyu kaliteli ancak lezzetsiz. Hava kirliliği şu anda risk sınırlarının altında.

Ulaştırmaya bu yıl zam yok.

Günlük polemiklere girmeyecek, sosyal medyayı bilgilendirme ve görüş alışverişi için kullanacak, belediyecilik çalışmaları dışındaki tartışmalarda yer almayacak. Mimarlar Odası dâhil bütün sivil toplum kuruluşlarıyla diyalog kanallarını açık tutacak.



Mustafa Tuna gibi sadece işine konsantre olmuş bir başkanın, kutuplaşmalardan yorgun düşmüş Ankara’ya nefes aldıracağını düşünüyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder