Hakan Çelik Ayrılık tohumu giren tarladan nifak çıkar
HABERİ PAYLAŞ

Ayrılık tohumu giren tarladan nifak çıkar

Önemli faaliyetlerde gazete ve televizyonların temsili konusunda genel olarak özenli bir yaklaşımı bulunan Genelkurmay bu kez çok acele ve pek iyi hazırlanmamış bir organizasyonla dün bazı gazetecileri Türkiye- Irak sınırına davet etti.

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un bayram münasebetiyle Irak sınır bölgesine gerçekleştirdiği ziyaret, sanki bir harekat hazırlığı varmışçasına gizli yürütülünce ulusal yayın yapan pek çok gazete ve televizyon kuruluşu bu faaliyetleri yerinde izleyemedi. Oysa ki şu günlerde atılmakta olan adımların mümkün olan en geniş kamuoyu kesimlerine ulaştırılabilmesi için bu tip faaliyetlerin medyanın daha yoğun katılımıyla gerçekleştirilmesi gerekirdi.

Haberin Devamı

Benim getirdiğim eleştiri daha çok teknik düzeyde ve faaliyetin iletişim boyutuna dair.

Ancak içerik açısından bakıldığında Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, neredeyse tarihi nitelikte bir konuşma yaptı. Suriye’nin kendi uyruğundaki PKK’lıları alacak olmasından Türkçe eğitimin önemine kadar pek çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. İlker Başbuğ’un PKK katliamlarının en yoğun gerçekleştirildiği şehirlerden biri olan Mardin’i konuşma yapmak üzere seçmesi de anlamlıydı.

Org. Başbuğ’un bölgesel Kürt yönetiminin terörle mücadeleye katkısının yükseldiğini söylemesi de ilginçti. Bundan bir süre öncesine kadar Kuzey Iraklı Kürt liderlerle görüşülmesine haklı nedenlerle karşı çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu konuda önemli yumuşama sinyali verdiğini göstermiş oldu.

Org. Başbuğ’un, “Ayrılık tohumu giren tarladan nifak ve nefret çıkar” sözünün altını çizmesi de çok önemliydi. Başbuğ, bu ifadesiyle bugünkü tartışmaların Türkiye’ye geri dönüşü olmayan bir yere götürebileceği endişesini dile getirdi.

Başbuğ, özellikle içinde bulunduğumuz günlerde federasyon ve özerk yönetim gibi tartışmaların yapılmasına tepki olarak da Türkiye’nin resmi dilinin Türkçe olduğu vurgusunu yaptı.

Eğitim ve işsizliğin bölgenin en önemli sorunları olarak sıralayan Başbuğ’un, nerede yaşarlarsa yaşasınlar vatandaşların kendisini ezik hissetmesinin sorumluluğunu üstlendiklerini söyleyerek bölge halkına sıcak bir mesaj verdi. Terör örgütünden ayrılmak üzere başvuranların büyük bölümünün ceza almadan serbest kaldığını hatırlatması da önümüzdeki günlerde silah bırakması konusunda baskıların arttığı PKK’lılara ikinci bir çağrı oldu. Başbuğ, kısa bir süre önce Ankara’da Başbakan Erdoğan’la birlikte yaptığı konuşmada aynı çağrıda bulunmuştu. Org. Başbuğ’un çok net mesajlar verdiği dünkü Mardin konuşması önümüzdeki günlerde yaşanabilecek gelişmelere ışık tutacak niteliktedir.

Haberin Devamı

**

Bu sabah saat 08.00 – 09.00 arasında TRT Ankara Radyosu’nda “Gündem” programına katılarak güncel gelişmeleri değerlendireceğim. Radyo 1’de yayınlanacak olan programı internette HYPERLINK "http://www.trt.net.tr" www.trt.net.tr üzerinden de dinlemek mümkün.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder