Hakan Çelik Bağış: Org. Başbuğ'un ufkuna güveniyorum
HABERİ PAYLAŞ

Bağış: Org. Başbuğ'un ufkuna güveniyorum

Devlet Bakanı ve Avrupa Birliği Baş Müzakerecisi Egemen Bağış’la dün önce Ankara’dan Bursa’ya geçip oradan da Finlandiya’nın başkenti Helsinki’ye geldik.Egemen Bağış, Bursa’dan Helsinki’ye giderken uçakta gündemdeki konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Egemen Bağış, “İrtica ile Mücadele Eylem Planı”nın gerçekliği konusundaki tartışmalara değinirken “Belgeyi görmedim, ancak medyadan okuduklarımın doğru olmadığı umudunu taşıyorum” ifadesini kullandı.

Bağış, “2009 yılında Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakereleri yürüten, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi üyeliğini sürdüren Türkiye gibi dünyanın 15’nci büyük ekonomisi durumundaki bir ülkede, halkın iradesiyle iktidara gelmiş bir hükümeti gayri demokratik yollarla çökertme planları yapabilecek kamu görevlilerinin olabileceğine inanmak istemiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Bağış, belgenin gerçekliğinin kanıtlanması halinde Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un tavrının ne olabileceği yönündeki sorularımız üzerine “Bu konuda Genelkurmay Başkanımızın ufkuna güveniyorum. Kendisi görevi devralırken yaptığı konuşmada Avrupa Birliği sürecini Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetlerin üzerine çıkmak için önemli bir araç olarak gördüğünü söylemişti. Benim de göreve geldikten sonra kendisiyle birkaç defa görüşme imkanım oldu. Bu yüzden kendisinin Türkiye’nin yönü konusunda çok berrak bir yaklaşımı olduğunu biliyorum. O gözlemlediğim ufuk ve yaklaşımının, bu süreçte alacağı kararlara ve çalışma arkadaşlarına vereceği talimatlara yansıyacağından eminim” açıklamasını yaptı.

Egemen Bağış’ın, kendi hükümetinin bu konuda bilinen güçlü görüşlerini tekrarlarken, Türk Silahlı Kuvvetleri konusunda dikkatli bir ifade kullanmaya çalıştığını hissettim.

Egemen Bağış, “Genelkurmay’da bu konuyla ilgili soruşturmanın yeniden başlatılmış olması, önemli bir adımdır. Bu belgenin hala doğru olmadığı umudunu taşımak istiyorum. Ya da en azından bireysel bir çabanın ürünü olduğunu ümit ediyorum” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri için “Ordu hepimizin gözbebeğidir. Başka ordumuz da yoktur” ifadesini kullanan Egemen Bağış, eğer hata yapanlar varsa bunların ayıklanması gerektiğini, bu sayede Türkiye’nin AB standartlarında bir ülke olduğunu herkesin göreceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Türk ordusunun dünyanın en kuvvetli, deneyimli ve vatandaşıyla iç içe geçmiş güçlerinden biri olarak görüldüğünü söyleyen Bağış “Genelkurmay Başkanımızı Türkiye için bir şans olarak değerlendiriyorum” diye konuştu ve Org. Başbuğ gibi bu kadar çok birikime sahip insanları en ufak bir olayda istifaya davet etmeyi hakkaniyetli bulmadığını açıkladı.

Bağış’ın bu sürece yönelik sağduyulu yaklaşımını çok önemsiyorum. Zira süreç bu aşamadan sonra TSK’nın köşeye sıkıştırılıp yıpratılmasını isteyenler tarafından kullanılabilir.

Helsinki’de kasvetli ve karanlık bir hava var. Ancak Türkiye konusuna çok olumlu yaklaşan Finlandiya’nın tutumunu ve Bağış’ın buradaki görüşmelerinden çıkan sonuçları yarın yazacağım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder