Hakan Çelik Beklediğimden çok daha iyi
HABERİ PAYLAŞ

Beklediğimden çok daha iyi

Volkswagen Passat CC ile İstanbul-Ankara yolculuğu yaptım. Passat CC, güçlü dizel motorundan akıllı DSG şanzımanına, tasarım özelliklerinden konfor boyutuna kadar şaşırtıcı derecede iyi bir otomobil.

Çeşitli markalar son dönemde coupe görünümlü sedan otomobiller üretiyor. Bu serinin öncülerinden biri Mercedes CLS olmuştu. Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen yükselmekte olan bu trende Passat CC modeliyle cevap verdi. İngilizce’deki ‘comfort’ (rahatlık) ve ‘coupe’ (kup) kelimelerinin kısaltılmış halini isim olarak alan Passat CC ilk bakışta bildiğimiz Passat’tan izler taşısa da biraz daha dikkatli bakınca tamamen farklı bir otomobil. Zaten tasarımdaki bu farklılığı çevredeki insanların meraklı bakışlarından hissediyorsunuz.

Haberin Devamı

Dinamik arka koltuk

Daha uzun bir burun, daha yuvarlak arka bölüm, dışarıda farklılığı yaratan tasarım özellikleri. İçeride ise güncel Passat ile Passat CC arasında sayılamayacak kadar çok fark var. 2 kişilik oturma alanı bulunan arka koltuk tam anlamıyla genç ve dinamik yöneticiler düşünülerek planlanmış. Gereksiz bir üçüncü oturma alanı yerine iki kişilik koltuğun oturma alanı ve konfor niteliği iyileştirilmiş.

Passat CC ön koltukta da ergonomik olarak mükemmele yakın bir oturma pozisyonu sunuyor. Kabinin ışıklandırması, kumandaların yeri çok iyi. Müzik sistemini kullanmak alışkanlık gerektiriyor. Ancak cd ve radyodan çıkan ses memnuniyet verici düzeyde.

Mükemmel uyum

Passat CC kullanımda çok keyif veren bir araç. Motor ve çekiş sisteminin uyumu tek kelimeyle muhteşem. 170 beygirlik 2.0 litre hacmindeki dizel motor, patenti Volkswagen’e ait olan DSG şanzıman ile harikalar yaratıyor. Gaza bastığınız andan itibaren dört lastiğine sanki birer roket takılmış gibi Passat CC ileri fırlamak istiyor.

Benim kullandığım Passat CC’nin yüksek donanım seviyesine sahip modelinin anahtar teslim başlangıç fiyatı 55 bin euro civarında. Volkswagen bu fiyata tüketicilere coupe ve sedanın avantajlarını birleştiren bir araç sunmuş oluyor. Passat CC’nin 1.8 litrelik benzinli düz vitesli modelinin başlangıç fiyatıysa 41 bin 500 euro.

Haberin Devamı

Test edip satın alanlara vergi jesti

Aralık ayında başarılı bir satış kampanyasını geride bırakan Nissan, gelen yoğun talep üzerine yeni yılın ilk ayında da Crossover segmentinin öncüsü Qashqai’ye sahip olmak isteyenler için 10 bin liraya 12 ay yüzde 0 faizli kredi uyguluyor. Bu fırsatın yanı sıra ocak ayı boyunca Nissan bayilerinde Qashqai’yi test edip, satın alanların bandrol ücretini Nissan ödüyor. Micra, Note ve Qashqai’deki aralık ayı fiyatlarının ocak ayında da geçerli olduğunu duyuran Nissan, yenilenen Micra’da 3 bin 367 liraya, Yeni Note’da 5 bin 417 liraya ve Qashqai’de 4 bin 900 liraya varan indirimlere devam ediyor.

Yeni Sorento ile hedef liderlik

Kia son yılların dünyadaki en başarılı otomotiv kuruluşlarından bir tanesi. Türkiye’de Çelik Motor tarafından temsil edilen Kia, 2009 yılında başlattığı atılımlarına bu yıl da devam edecek. Kia’nın 2010’daki lokomotif ürünleri Sorento, Sportage ve Cerato olacak. Bazı modellerin eskimesi nedeniyle satışları bir miktar düşmüş olsa da Kia arka arkaya 6’ncı yılı da dizel SUV pazarının lideri olarak kapattı. Kia’nın satışları 2009 yılı Ocak-Aralık döneminde 2008’in aynı dilimine göre yüzde 80’in üzerinde bir artış kaydetti. Çelik Motor Genel Müdürü Alp Evcimen, Kia markasının bu yılki hedeflerini ve geçen yıl elde ettikleri başarıları anlattı. Evcimen, 2010’da binek araçlardaki pazar paylarını yüzde 30 artırmayı hedeflediklerini açıkladı. Evcimen, Kia’nın binek modellerinde verecekleri desteğe grubun diğer markaları Cooper ve Avon lastiklerini de dahil edeceklerini söyledi. Bu arada markanın en büyük yeniliği Sorento olacak. 2004-2008 yılları arasında Türkiye’de sınıfında satış şampiyonu olan Sorento mart ayından itibaren tamamen yenilenmiş yüzü ve geliştirilmiş teknolojileriyle tüketicilerle buluşacak. Sorento’nun 2.2 litrelik yeni motoru 197 beygirlik gücüyle bu sınıftaki beklentileri karşılayacak. Pek çok yeni teknolojiyi beraberinde getirecek olan Sorento 197 litre daha büyük bir bagaj ve 9.5 santim daha uzun bir gövdeyle satışa sunulacak.

Haberin Devamı

MX-5 efsanesi yeniden

Mazda’nın efsanevi roadster’i yeni Mazda MX-5 Türkiye’de satışa sunuldu. Hayran kitlesini her geçen gün arttıran ve dünyanın en fazla satılan iki koltuklu aracı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Mazda MX-5, yeni tasarım özellikleri ile başarılı kimliğini pekiştiriyor. Sıradışı roadster tasarımını korurken diğer taraftan otomatik geri çekilebilir sert tavan özelliği sunan MX-5 Roadster Coupe, Mazda showroom’larındaki yerini aldı. Sportif özelliklerinin yanı sıra konforlu bir sürüş hissi veren MX-5 Roadster Coupe, daha iyi bir performans ve yüksek hız hissi sağlayan MZR 2.0 litre motor ve altı vitesli otomatik şanzıman ile sunuluyor. Mazda MX- 5’ın anahtar teslim satış fiyatı 78 bin 929 TL.

Detroit’te Audi rüzgarı

Audi dünyanın en büyük otomobil fuarlarından Detroit’te sergilediği otomobillerle büyük ilgi çekti. Audi’nin fuarda sergilediği e-tron modeli, tamamen elektrikle çalışan buna karşın performanstan taviz vermeyen tam bir kompakt spor otomobil. 3.93 metre uzunluğa ve 1.78 metre genişliğe, ancak sadece 1.22 metre yüksekliğe sahip bu iki kişilik otomobil 2009 Frankfurt Motor Show’da tanıtımından sonra dört halkalı markanın geliştirdiği ikinci elektrikli konsept araç. E-Tron Audi’nin yakında üretmeye başladığı ürün gamı hakkında önemli ip uçları veriyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder