Hakan Çelik BMW X2 çok iddialı
HABERİ PAYLAŞ

BMW X2 çok iddialı

Haberin Devamı

BMW'nin tamamen yeni X2 modeli Nisan ayında Türkiye'de farklı motor seçenekleri ile satışa sunulacak.

Alman premium otomobil üreticisi BMW’nin yeni SUV modeli X2, Portekiz’in başkenti Lizbon yakınlarında dünya basınının karşısına çıktı. Bütünüyle yeni ve gözalıcı modeli Borusan Otomotiv CEO’su Hakan Tiftik ile birlikte kullanma imkanı buldum.

BMW X2 çok iddialı

NİSAN'DA GELİYOR

X2, kaslı yapısı, keskin yüz ifadesi ve Alman otomobillerine özgü tok yapısıyla olumlu bir his uyandırıyor. Nisan 2018’den itibaren bayilere ulaşacak olan yeni X2 modeli sportif ruhlu kompakt bir araç. X2’nin satışa sunulması, BMW’nin SUV kategorisinde hiçbir alanda boşluk bırakmak istemediğinin de göstergesi. X2, başarılı bir şehir otomobili olmasının yanı sıra teknolojisi ve donanımıyla rahatlıkla zor yol koşullarıyla da başa çıkabileceğini gösteriyor. Çok başarılı bir kariyer çizgisine sahip olan ve kısa süre önce Borusan'da tepe yöneticiliği görevine getirilen Hakan Tiftik, bu yıl yaklaşık 5 bin X serisi satmayı hedeflediklerini söyledi.

BMW X2 çok iddialı
BMW X2 Türkiye’ye otomatik xdrive20d, 2.0 litre, 190 beygir dört silindirli dizel motorla geliyor. Bir başka seçenek ise X2 sDrive18i. 1.5 litrelik benzinli motora sahip otomatik şanzımanlı bu araç da çok tercih edilecek.

BMW X2 çok iddialı

BMW X2 çok dinamik bir otomobil. Gençlerin ve kadınların da yoğun ilgisini çekmeye aday.

EN ÇOK SATAN SUV

Suzuki’nin otomotiv dünyasına adını yazdırdığı efsanevi SUV modeli Vitara, 2017’de kompakt boyutları ve ekonomik avantajlarıyla kendi sınıfında Türkiye'nin en çok tercih edilen SUV modeli oldu.

Suzuki Türkiye Genel Müdürü Ümit Karaarslan, bu başarının Suzuki için gurur verici olduğunu belirterek, “Vitara'nın, dizel motor, otomatik şanzıman ve 4x4 kombinasyonuyla 2018’de de başarısını devam ettireceğine inanıyoruz” diye konuştu.

2016’da tamamen yenilenerek teknoloji, konfor ve güvenlik donanımları ve tasarım özellikleriyle ön plana çıkan Vitara, 2017’de 3 bin 924 adet satış rakamına ulaştı. Vitara, 1.6 litrelik 120 beygir gücündeki yeni DDIS dizel motoru, 6 ileri otomatik şanzımanı ve 4x4 Allgrip çekiş sistemiyle dikkat çekiyor.


BMW X2 çok iddialı

İŞTE YENİ SANTA FE

Hyundai, yeni SUV modeli Santa Fe’nin ilk fotoğraflarını basınla paylaştı. Santa Fe, tasarım ve konfor anlamında çıtayı daha da yükseltmiş. Hyundai, SUV sınıfının en konforlu ve en zarif modellerinden birine imza atıyor.

BMW X2 çok iddialı

D-SUV segmentinin yeni oyuncusu Santa Fe, güncel Hyundai modellerinden esintiler sunarken markanın son tasarım dilinin bir üyesi olarak da öne çıkıyor.

Santa Fe, ileri seviye aktif emniyet güvenlik paketiyle de adından söz ettirecek. ‘Arka Çapraz Trafik Çarpışma Uyarısı’ ile sınıfında bir ilke imza atan otomobil, görünürlüğü düşük alanlarda diğer araçlara fazla yaklaşılması durumunda sürücüyü uyarmakla kalmıyor frenleri de otomatik olarak devreye sokuyor.

‘Güvenlik Çıkış Yardımcısı’ ise, trafikteki araçların yaklaşmasını algılayarak kapıları geçici olarak kilitliyor ve olası kazaları önlüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder