Hakan Çelik BMW'nin yeni 5 Serisi büyüleyecek
HABERİ PAYLAŞ

BMW'nin yeni 5 Serisi büyüleyecek

BMW tarihinin en kârlı otomobili olarak gösterilen ve tek başına toplam satışların dörtte birine karşılık gelen ‘5 Serisi’ baştan sona yenilendi. Teknolojisi, tasarımı ve kalitesiyle bir üst sınıfla yarışan BMW 5 Serisi nisanda Türkiye’de satışa çıkacak.

Lüks sınıfın dünyada en önemli otomobillerinden biri olan BMW 5 Serisi tamamen yenilendi. Yepyeni bir tasarımın yanında güçlü ve ekonomik motorlarla donatılan BMW 5 Serisi’nin 3 litrelik benzinli ve dizel motorlu modelleri nisan ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Türkiye’de başarısıyla bir efsane haline gelen 520d modelinin yeni kasası ise 2010 sonbaharında 2011 model olarak satışa çıkacak. Gücü 177 beygirden 184 beygire çıkan yeni dizel 520d’nin satış fiyatının yaklaşık 75 bin euro’dan başlaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Münihli üretici BMW’nin, Portekiz’in başkenti Lizbon’da yapılan uluslararası test sürüşüne dünya ülkelerinden davet edilen az sayıda gazeteciden biri oldum. Aracı toplamda 250 kilometrelik bir parkurda kullandım. Buradaki fotoğraflar da Türk basınında ilk kez Posta’da bu kapsamda yer alıyor.

BMW’nin yeni 5 Serisi mart ayının başındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilendikten sonra bütün dünyada satışa çıkacak. Türkiye’ye ilk etapta dizel 530d ve 535i benzinli modelleri ithal edilecek. 5 Serisi eski modele göre daha uzun ve daha geniş bir araç.

Artık eskiyen şimdiki BMW 5 Serisi’nin bile sınıfının satış şampiyonu olduğu düşünülecek olursa gelecek yeni modelle aynı başarıyı tekrarlaması sürpriz olmayacak. Zira benimle birlikte Portekiz’e gelen Borusan BMW Pazarlama Müdürü Fatma Tüker de 5 Serisi’nin aynı başarıyı göstereceğine kesin gözüyle baktıklarını söyledi. Fatma Tüker, müşterilerin neredeyse bir yıldır BMW satıcılarına giderek yeni aracı sorduklarını vurguladı.

TASARIMIN GÜCÜ

* BMW’nin halen satışta bulunan E60 kodlu güncel 5 Serisi’nin Amerikalı tasarımcı Chris Bangle’a ait olan çizgilerine alışmakta zorlanmıştık. Fakat bu otomobil geçen zaman içinde gözümüze çok hoş gelmeye başladı. İlk üretildiği tarihten bugüne 7 yıl geçmesine rağmen neredeyse hiç eskimedi. Yeni modelin tasarımı şimdiki 3 Serisi ile 7 Serisi ile benzerlikler taşıyor. Arkadan çok etkileyici bir görünüme sahip olan yeni aracın en beğendiğim yeri içi oldu. Çok şık, kaliteli ve rafine bir his veren iç mekan en uzun sürüşleri bile keyifli hale getirmeye aday.

Haberin Devamı

* BMW’nin yeni 5 Serisi’ni tasarlayan Oliver Heilmer ile yeni modelin çizgilerini konuştum. Heilmer, otomobilseverlerin yeni 5 Serisi’nin nasıl bir otomobil olduğunu sadece fotoğraflara bakarak anlayamayabileceklerini, bu nedenle mutlaka bir showroom’a gidip dokunmalarını, hatta test etmelerini önerdi. Daha alçak ve geniş bir tasarım uygulayarak yeni aracı daha dinamik hale getirdiklerini anlatan Oliver Heilmer, yeni 5 Serisi’nin önden görünüşünü çok etkileyici bulduğunu ifade etti.

İLERİ TEKNOLOJİLERLE GELİYOR

BMW 5 Serisi’nde elektrikli servo direksiyon, yönlendirilen arka aks yenilikler arasında. Aracın süspansiyonunu, dinamik kontrol paketi sayesinde spor, normal ve konfor şeklinde üç ayrı moda ayarlamak mümkün. Yeni otomobilin standart donanımında ciddi oranda yakıt tasarrufu sağlayan ‘Başlat-Durdur’ (start-stop) özelliği bulunacak. Alüminyum kullanılarak üretilmiş hafif kapıları açmak ve kapatmak daha kolay. Ancak bu özellik kapıların daha az güvenli olduğu anlamına gelmiyor. Tam tersine araç bir bütün olarak eski modele oranla daha ileri güvenlik özelliklerine sahip.

Haberin Devamı

BMW 5 Serisi’nin bütün modellerinde kullanım kolaylığı ve ekonomi sağlayan yeni nesil 8 ileri otomatik şanzıman standart olacak. 5 Serisi’nin motoru bir önceki modelden yüzde 3.8 oranında daha fazla güç, yüzde 8.6 oranında daha fazla tork sunuyor olmasına karşın yüzde 7 oranında azaltmış yakıt tüketim değeri getiriyor.

Efficent Dynamics adı verilen teknoloji uygulaması sayesinde BMW 5 Serisi mümkün olan en az enerjiyle en yüksek sürüş performansına ulaşan, üretimden kullanım sürecine kadar doğayı en az şekilde kirletecek şekilde tasarlanmış.

Yeni 5 Serisi pek çok özelliğini 7 Serisi’nden almış. 7 Serisi ile aynı fabrikada üretilen bu otomobil konfor, güvenlik ve sürüş dinamiği gibi alanlarda ağabeyine çok yaklaşmış. Zengin bir donanım listesiyle Türkiye’ye gelecek olan BMW 5 Serisi’nde standart modelde bile 6’lı cd çalar bulunacak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder