Hakan Çelik Bu seçimde en çok neleri konuşuyoruz?
HABERİ PAYLAŞ

Bu seçimde en çok neleri konuşuyoruz?

Seçim döneminde Türkiye’de onlarca il ve ilçede seçim çalışmalarını izledim, liderlerin programlarını takip ettim.

Kampanyaların ciddi kavga ve gerginliklere dönüşmeden devam etmesinden memnunum.

Türkiye bu coğrafyada seçimlerini tereddüt uyandırmadan tamamlayabilen bir ülke olarak bilinir, 24 Haziran’da da şeffaflık açısından başarılı sınav vereceğimize inanıyorum.

İktidar ve muhalefet arasında en fazla polemik, döviz kurları, ekonominin genel seyri, PKK terörü, Suriye, Kandil, Münbiç operasyonları, işçi, emekli ücretleri, yerli otomobil, bedelli askerlik konularında oldu.

Haberin Devamı

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce arasında “Usta, çırak” ya da “Yaparım yapamazsın” tartışması yaşandı ancak önceki seçim dönemlerine göre tartışmalar fazla büyümedi, adaylar daha çok mizah diliyle birbirlerine yüklendi.

Bu seçimde en çok neleri konuşuyoruz

(AK Parti tarafından hazırlatılan boyama kitabından bir kare.)

Erdoğan bugüne kadar yaptıkları büyük projeleri hatırlatırken önümüzdeki dönemde de refah artışı sözü verdi ve şehir hastaneleri, Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı gibi dev yatırımlara atıfta bulundu.

AK Parti ve MHP’nin “af” konusundaki görüş ayrılığı ise tırmandırılmadı ve “ittifak partileri her konuda aynı şeyi düşünmek zorunda değil” açıklamasıyla izah edilmeye çalışıldı.

Muharrem İnce ise kampanyası boyunca alışıldık sosyal demokrat parti liderlerinden farklı bir çizgi ve üslup izledi.

Benim de yayıncısı olduğum CNN Türk, kuşaklarının önemli bölümünü partilerin kampanya haberlerine ayırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın miting ve konuşmalarıyla birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin konuşmaları geniş şekilde yer aldı. CNN Türk’te Muharrem İnce ve Kanal D’de Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan canlı yayınlara katıldım. Cumhur ittifakıyla beraber hareket eden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile Ankara’da yaptığımız yayın BBP’nin nihai kararının kamuoyuyla duyurulması bakımından önemliydi.

Haberin Devamı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun programlarına bakıyorum; şimdiye kadar kapısı çalınmayan kitleyle de buluşmaya gayret ediyorlar. Bütün liderler bu dönemde genç seçmene, hatta çocuklara ulaşmaya ayrı bir önem verdiler.

AK Parti, seçimin son düzlüğünde bu kez çocukların dikkatini çekecek güzel bir çalışma yapmış. Erdoğan’ın liderliği döneminde şimdiye kadar hayata geçirilen büyük proje ve yatırımlar boyama kitabı haline getirilmiş.

AK Parti’nin hazırlattığı bu çocuk kitapları, siyasette ilk kez “2071 vizyonu” gibi uzun ufuklu hedeflerden söz eden Erdoğan’ın siyasal iletişimini güçlendirebilecek hoş bir girişim olarak dikkatimi çekti.

Kitle iletişiminde alternatif kanallar giderek öne çıkıyor, birçok gündem özellikle sosyal medyada belirleniyor. Bunu dikkate alan Başbakan Binali Yıldırım “Babala TV” isimli Youtube kanalında Oğuzhan Uğur’un aykırı sorularıyla gençlerle buluşmuş. Bildiğim kadarıyla Erdoğan da gençlerin yakından takip ettiği bir radyo programına katılacak.

Haberin Devamı

Erdoğan son haftalarda “Millet Kıraathaneleri” önerisini sık sık tekrarlayarak geniş bir kitlenin dikkatini çekti.

Proje; evinde, işyerinde internet, kitap, dergiye erişimi sınırlı milyonlarca kişiye, bunları ikramlar eşliğinde ücretsiz olarak sunması açısından önemli.

Seçilen isim nedeniyle karikatürize edilmek istense de ben bu fikri beğendim. Günümüz sosyal devletinin, insanların yakın çevreleri ve dış dünyayla kaynaşmasını teşvik etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder