Hakan Çelik Çevre dostu PRIUS satışa çıktı
HABERİ PAYLAŞ

Çevre dostu PRIUS satışa çıktı

Dünyanın en çok satan çevreci otomobili olan Toyota Prius 41 bin 800 euro’dan başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu. Elegant ve Premium olmak üzere iki donanım versiyonu bulunan Prius’un 7 farklı renk seçeneği var

1997-2009 yılları arasında toplam 1 milyon 429 binin üzerinde satış adedine ulaşan çevre dostu Toyota Prius, çevreci hibrid teknolojisini Türk halkıyla buluşturuyor. Yüksek performans ve konfor özellikleri ile sürüş rahatlığı sağlayan Prius, düşük yakıt tüketimi, düşük karbondioksit salınım değerleri ve çevreci tam hibrid teknolojisi ile de dikkatleri üzerinde topluyor. 1150 kilometrelik menzile sahip olan araç EV (sadece elektrik), ECO ve Power olmak üzere üç farklı sürüş moduna sahip. Çok düşük sürtünme katsayısıyla daha az enerji tüketerek hareket eden Prius’un motoru 1.8 litre hacminde. Hibrid sistemin gücü ise 136 beygir. Güçlü ve modern motorun araca yüksek performans kazandırmasına karşın sadece 3.9 litrelik düşük yakıt tüketimi Toyota Prius’un tam bir çevreci otomobil olduğunu kanıtlıyor. Yeni Prius, sınıfındaki benzinli ya da dizel bir otomobile oranla karbondioksit (CO2) salınımını yüzde 37 oranında azaltıyor. Dünyada ilk kez bitkilerden üretilen ilk ekoplastiğe sahip olan Toyota Prius, iç mekandaki yüksek malzeme kalitesiyle de dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Nasıl çalışıyor?

Prius, üç farklı sürüş modu sunuyor. 50 kilometreye varan hızlarda EV modunda, sadece elektrik motorunun gücüyle hareket edebilen Prius, karbondioksit ve NOx salım seviyesini 0’a indirirken, ultra sessiz sürüş sunuyor. ECO modunda ekstra yakıt tasarrufu sağlanabiliyor. POWER modunda ise daha yüksek performans için güç maksimum seviyeye çıkarılıyor. Prius’ta bulunan Eko-sürüş monitörü ile sürüş sırasındaki yakıt tüketimini kontrol etmek ve tasarrufu artırmak da mümkün. Kısa bir süre önce Toyota’nın Türkiye distribütörlüğünü alan ALJ Grup’un Avrupa Direktörü ve Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Prius’un markanın Türkiye’deki prestijini daha da yukarı çıkaracağını söyledi.

Erkunt’un yeni traktörü Kısmet 55

Haberin Devamı

Türkiye’nin dünya ülkelerine de ihracat yapan en başarılı traktör üreticilerinden Erkunt, en iddialı ürünlerinden Kısmet 55’i satışa sundu. 1 dönüm araziyi 9 dakikada ve 0.89 litre yakıt tüketerek sürdüğü noter huzurunda belgelenen Erkunt Kısmet 55, ilk kez yarından itibaren dört gün süreyle İzmir Kültürpark’ta çiftçilerin huzuruna çıkacak. 5’inci Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı’nda boy gösterecek olan Kısmet 55 teknolojisi, konforu ve çekiş özellikleriyle dünyada bu sınıfın en iyi traktörleri arasında gösteriliyor. Erkunt Traktör Genel Müdürü Zeynep Erkunt Armağan düşük beygir gücüne sahip olmasına rağmen çok yüksek performansa sahip olan Kısmet 55’in rakiplerine oranla yüzde 50’ye varan oranlarda avantaj sağladığını açıkladı. Zeynep Erkunt, çiftçilerin birinci giderinin mazot olduğu düşünüldüğünde Kısmet 55 modelinin uzun vadede kullanıcılarına büyük kazançlar sağlayacağını ifade etti. Erkunt, araştırma geliştirme bütçelerini ciddi olarak artırarak geliştirdikleri yeni ürün gamına çok yakında başka modellerin de ekleneceğini haber verdi.

Haberin Devamı

i20’ye 100 milyon dolar harcanacak

*Hyundai Assan İkinci Başkanı Yavuz Kim, üretimine Mayıs 2010’dan itibaren İzmit fabrikasında başlanacak i20 için çalışmaların planlandığı şekilde sürdürüldüğünü belirtti. i20’nin üretimiyle ilgili 75 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını, yan sanayi ile rakamın 100 milyon doları bulacağını belirten Kim, istihdam edilecek personel sayısınınsa kademeli olarak birkaç bini bulabileceğini söyledi.

Bu otomobil de Türkiye’de üretilecek

Türkiye’de faaliyete geçişinin 40’ıncı yılında ilk elektrikli sedan otomobili Fluence’yi Bursa’da üreteceğini açıklayarak büyük ses getiren Renault, bu yıl piyasaya sunulan ve büyük ilgi gören Megane Hatchback modelini de Bursa’da üretmeye hazırlanıyor. Megane Hatchback’in Fluence modeliyle birlikte Bursa’daki Oyak fabrikasında üretileceğini geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gelen Renault Uluslararası Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Patrick Pelata açıkladı. Megane Hatchback’in bu ay içinde üretiminin başlamasıyla Oyak Renault’nun yılda 360 binlik üretim kapasitesi tamamen doldurulmuş olacak.

Mazda’da 15 bin TL indirim

Mazda, yeni yıla girmeden avantajlı fiyatların sunulduğu bir kampanya başlattı. Kasım ayında sürecek kampanya kapsamında 14 bin 928 TL’ye varan indirimli fiyatlar dikkat çekiyor. Markanın en iddialı modeli Mazda3’e 6000 TL’ye varan indirim uygulanıyor. Mazda3 Sedan modeli 37 bin 139 TL, Hatchback modeli ise 37 bin 539 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Mazda6’ya 50 bin 680 TL’den, Mazda2’ye ise 32 bin 218 TL’den başlayan fiyatlarla sahip olmak mümkün.

Lancia ÖTV farkını karşılıyor

Lancia Türkiye, 30 Kasım’a kadar devam edecek yeni satış kampanyası çerçevesinde Lancia Delta modelinde ÖTV farkını karşılıyor. Lancia Delta modelini 22 bin 274 euro’dan başlayan anahtar teslim fiyatlarıyla satışa sunan Lancia, ayrıca Koç Fiat Kredi desteğiyle özel avantajlı kredi kampanyası düzenliyor. Lancia Finans aracılığıyla 48 aya varan vade ve 40 bin TL’ye varan kredi içeren çeşitli satın alma kolaylıklarının yanı sıra kredili alımlarda ‘4 yıl veya 130 bin km’ uzatılmış garanti hediye ediliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder