Hakan Çelik Çözümün adresi sokaklar değil
HABERİ PAYLAŞ

Çözümün adresi sokaklar değil

Haberin Devamı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu süreçte izleyebildiğim kadarıyla son derece ciddi bir devlet adamı sorumluluğuyla hareket ediyor. Gençlere ve taraftarlarına “Sokak bizim için yasaktır” demeyi bildi. Devlet Bahçeli, Türkiye’nin kritik günlerden geçtiği başka dönemlerde de aynı hassasiyeti göstermiş bir lider.

[[HAFTAYA]]

Çünkü Bahçeli çok iyi biliyor ki, sokaklar bir kere karışırsa bunun geri dönüşü imkânsızdır. Türkiye -maalesef- bu eşiğe bir kez daha geldi. Bu durum Kürt-Türk çatışması riskinden bile beterdir. Çünkü ülkede birbiriyle çatışma içinde olmayan toplum kesimi neredeyse kalmadı. Ben, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek’i sokağın yükselen tansiyonuna müdahale etmeye çağırıyorum.

Çiçek’in devlet birikimi ve ciddiyeti, bu çağrısına insanların kulak vermesini sağlayacaktır. Cemil Çiçek, meclisteki siyasi partilerin grup başkan vekillerini ya da sözcülerini davet edip seçime bu kadar az bir zaman kala yapılacak hataların Türkiye’yi nerelere götürebileceğini anlatmalı. Özellikle AK Parti ve CHP sözcülerinin çok net mesajlar vermesine ihtiyaç var. İki partinin lideri arasındaki söz düellosu da artık siyaset yarışının çok dışına çıktı. Türkiye, bu kadar sertleşmeyi ve yüksek tansiyonu hak etmiyor. Bu arada, Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ve Burak Can Karamanoğlu’nun babası Halil Karamanoğlu’nu olgun tavırlarından ötürü yürekten kutluyorum.

Tarifsiz üzüntülerine rağmen insanları kışkırtacak açıklamalar yapmadılar. Nitekim Sami Elvan, dün Halil Karamanoğlu’nu arayarak “başsağlığı” mesajını iletti ve “Senin evladın benim evladım” dedi. Bu iki ailenin acısını istismar eden ve meydanlarda acılar üzerinden toplumu bölmek isteyenler, umarım bu örnekten ciddi ders almışlardır. Büyük acı yaşayan iki babanın vakar tutumu ve olgunluğu siyasetçilere de ders olsun!

*

Türkiye’de son dönemde o kadar çok şey olup bitti ki, gelişmelerin hızından başımız döndü. Endişe verici olan şu; tahammülsüzlük ve şiddet tırmanıyor. Siyaset söylemi de böyle gelişiyor, sokaklardaki hava da bu. Üniversitelerden tribünlere her yerde kavga var. CNN Türk’teki programımda bugün saat 10.00’dan itibaren 30 Mart yerel seçimine çok az bir zaman kala neler yaşanabileceğini konuşacağız. Konuklarım Prof. Dr. Fuat Keyman, Prof. Dr. Artun Ünsal ve Prof. Dr. Sibel İnceoğlu olacak. Hukuk, sosyoloji ve siyaset bilimi açısından gelişmeleri değerlendireceğiz. Siz de Twitter üzerinden görüş ve mesajlarınızı paylaşarak bu sohbete katılabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder