Hakan Çelik Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aman FETÖ'ye dikkat
HABERİ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aman FETÖ'ye dikkat

Haberin Devamı

Erdoğan, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te şöyle konuştu: “Biz ilişkilerimizi FETÖ gölgesinden kurtararak geliştirmeye kararlıyız. 15 Temmuz’da bize darbe yapanlar yarın aynı şeyi burada da yaparlar. Bunlar haindir, bunlar alçaktır. Bunlar askeri de polisi de yargıyı da üniversiteleri de ele geçirirler. Ondan sonra bir gece ansızın umulmadık şeyler olur. Aman dikkat...”

‘O İDDİA ÇÜRÜDÜ’

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a fahri doktora unvanı verildi. Başkent Bişkek’teki törene Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov da katıldı. Türkiye’nin 23 yılda Manas Üniversitesi’ne 356 milyon dolar ödenek tahsis ettiğini belirten Erdoğan, “Manas Üniversitemiz, bugün ulaştığı seviye itibarıyla FETÖ ihanet şebekesinin ‘devletin uluslararası düzeydeki eğitimde başarılı olamayacağı’ şeklindeki iddiasını çürütmüştür” dedi. Kırgızistan’la ilişkilerin önemine değinen Erdoğan şöyle devam etti:

‘ELE GEÇİRİRLER’

“Biz ilişkilerimizi özellikle FETÖ gölgesinden kurtararak daha da geliştirmeye kararlıyız. Zira bunlar (FETÖ) hain bir örgüttür, siz bizim kardeşimizsiniz. 15 Temmuz’da bize darbe yapanlar Allah göstermesin yarın aynı şey burada da yaparlar. Bunlar haindir, bunlar alçaktır ve bu bakımdan biz damdan düşen olduğumuz için kardeşlerimizi uyarıyoruz, aman dikkat. Bunlar askeri de ele geçirirler, polisi de ele geçirirler, yargıyı da ele geçirirler, üniversiteleri de ele geçirirler ve ondan sonra bir gece ansızın umulmadık şeyler olur. Aman dikkat...”


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aman FETÖye dikkat

USTAYA SAYGI

Bişkek’te Ata beyit Mezarlığı’nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un kabrinin önündeki anıta çiçek bıraktı. 10 yıl önce ölen Aytmatov, Türkiye’de özellikle filmi de çekilen ‘Selvi boylum Al Yazmalım’ romanıyla tanınıyor.

TÜRK HALKINA HEDİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri başkanlığı tarafından bişkek’te yaptırılan İmam Serahsi Camisi’nin açılışını, Kırgız mevkidaşı Ceenbekov ile birlikte yaptı. 6 yılda ortaya çıkan eserin, Türk halkından Kırgız halkına bir hediye olarak asırlarca Orta Asya’nın kalbinde baki kalacağını belirten Erdoğan, “bizim şehirlerimizin merkezinde daima camiler, mescitler bulunur. Kurduğumuz şehirler hep camiler etrafında şekillenmiştir” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder