Hakan Çelik Cumhurbaşkanı'nın 'akil adam' rolü
HABERİ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı'nın 'akil adam' rolü

NTV’nin dikkatle izlenen programlarından “Yazı İşleri”nin dün sabahki bölümüne konuk oldum. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kuveyt ziyaretinde verdiği mesajları ve Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu karmaşık günleri konuştuk. Cumhurbaşkanı Gül’ün devletin başı olmasının yanında bir “akil adam” sıfatıyla yaşadığımız sorunların çözümüne önemli katkı sağlayabileceğini anlattım. Zira bu karmaşa ve siyasi rant kavgası içinde herhangi siyasi parti liderinin çözüm yönünde inisiyatif alma ihtimali düşük görünüyor.

Haberin Devamı

Mirgün Cabas ve Ruşen Çakır’ın hazırlayıp sunduğu program hafta içi her gün 11.10-12.00 saatleri arasında yayına giriyor. Günlük gazetelerden haber ve köşe yazılarının değerlendirildiği programda gündeme dair yorumlar yapılıyor ve yaşanabilecek olası gelişmeler ele alınıyor. “Yazı İşleri” yayın formatı açısından Can Dündar’ın “Canlı Gaste”si gibi gazetecilik ve televizyonculuk arasındaki başarılı köprülerden biri. NTV’nin internet sitesi www.ntvmsnbc.com’da “Yazı İşleri” programının arşivi var. Benimle yapılan sohbete ve daha önce konuk olan gazetecilerin getirdiği yorumlara buradan erişebilmek mümkün.

Posta’nın internet sitesi

Posta okurları, yıllardır gazetemizin bir internet sitesinin bulunmamasından yakınıyordu. Okurların haklı talebi dikkate alındı ve yaklaşık üç ay önce internet sitemiz çalışmaya başladı. İnternet üzerindeki buluşma noktamızın www.posta.com.tr olduğunun altını çiziyorum çünkü yıllardır Posta’nın resmi bir sitesinin bulunmamasından kaynaklanan boşluğu uyanık bir girişimci doldurup “Posta Gazetesi” adı altında yayın yapıyor. Gazetemizle ve Doğan Grubu ile hiçbir bağlantısı bulunmayan bu site, ekrandaki görüntüsüyle bizim gazeteye çok benziyor. Ancak o gerçek Posta değil! Okurlarımız ya da reklam verenler bizim yazı ve haberlerimizi yanlış yerde aramasınlar.

Türkiye’nin tiraj rekortmeni gazetesi Posta’nın en az ana gazete kadar iddialı internet sitesini Harun Simavi’nin direktörlüğündeki tecrübeli bir ekip hazırlıyor. Türk basınının en köklü yayıncılarından Simavi Ailesi’nin genç kuşaktaki son temsilcisi Harun Simavi daha önce de Milliyet Gazetesi’nin “Cafe” ekinin yayın yönetmenliğini yapıyordu. Çok çalışkan ve başarılı bu ekibin hazırladığı sitemize her gün bakmanızı tavsiye ederim.

Haberin Devamı

Havaalanı çaylakları

Yolcuları ağırlamak açısından havaalanlarının en seçkin bölümleri olan CIP ve VIP salonlarında her zaman görmeye alışık olduğumuz güler yüzlü, yardımsever ve tecrübeli yüzler birer birer ortadan kayboluyor. THY’nin bu işe yıllarını vermiş personelinin başka görevlere çekildiğini ya da emekli olduklarını görüyorum. CIP ve VIP salonlarına son dönemde ne zaman gitsem hep çok tecrübesiz hatta çaylak diyebileceğimiz personelle karşılaşıyorum. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki CIP salonuna dün akşam saat 17.00’de gittiğimde yine bu genç ve tecrübesiz personel iş başındaydı. Baktım kontuarın önünde kuyruk var. İşlemlerin yapılması uzadıkça uzuyor. Çok sayıda yolcunun uçaklara yönlendirilmek üzere yanlış otobüslere bindirildiğine tanık oldum! Gençler elbette buralarda çalışarak kendilerini geliştirecekler ama bütün tecrübesizleri aynı dönemde aynı yere doldurmak THY’nin vitrini diyebileceğim bu salonlarda çok rahatsız edici bir görüntü yaratıyor.

Haberin Devamı

Bu sabah bütün dünyada dinlenebilen Türkiye’nin Sesi Radyosu’nun (Voice of Turkey) yayınındayım. Saat 09.20’de başlayacak olan programı www.trt.net.tr’den dinleyebilmek mümkün.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder