Hakan Çelik Domuz çevirme!
HABERİ PAYLAŞ

Domuz çevirme!

Aşırı sağcı ve yabancı düşmanı Pegida örgütü, Hollanda’nın en büyük ikinci kenti Rotterdam’da bu akşam bir caminin önünde mangal partisi düzenleyerek domuz çevirecek!

Domuz, Müslümanların gerek dini inançları gerekse gelenekleri ve sosyo kültürel alışkanlıkları nedeniyle uzak durdukları bir hayvan türü. Yahudiler de domuz eti yemiyor.

“Pegida nedir?” derseniz, açılımı Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar. Adından da anlaşılacağı üzere Avrupa’da Müslüman görmek istemeyen bir yapı bu.

Haberin Devamı

Rotterdam kentinin Faslı belediye başkanı müslümanların, itirazlarına rağmen domuzlu partiye izin verdi. Gerekçesini de “temel haklar kısıtlanamaz” görüşüne dayandırdı.

Pegida müslümanları tuzağa düşürmeye çalışıyor. Amaç, müslümanların şiddet eylemlerine yönelmesini sağlamak ve “İşte gördünüz mü, bu barbarların ülkemizde işi yok” demek.

Ancak Hollandalı müslümanlar bu tuzağa düşmüyor. Provokasyon ve kışkırtma niteliği taşıyan girişime karşı çok akıllıca bir tepki verecekler. Nefretin kokusuna karşı çiçeklerden bir sevgi duvarı oluşturacaklar. Şiddete yönelmeden akıllıca ve barışçı bir eylemle karşılık verilmesi önemli.

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik de Twitter’dan paylaştığı mesajında Pegida’yı kınarken barışçı protesto eylemi düzenleyecek olan Türkleri tebrik etti.

Avrupa temel meselelerini çözemediği için tarih boyunca sorumluluğu hep başkalarına atmıştır. İkinci Dünya Savaşı da bu şartlar altında çıkmıştı.

Avrupalılar, işsizlik, yoksulluk ve diğer sorunların faturasını yabancılara ve göçmenlere kesmek istiyor. Bu nedenle Suriye ve Irak’tan gelen göçmenlere karşı duvar ördüler.

Türk vatandaşlarına yönelik vizelerin hala kaldırılmamış olması bile bu siyasi iklimle ilgili.

O kadar ki İngiltere’deki Brexit kampanyası bile çok alakasız şekilde “Türkiye AB’ye üye olacak ve bütün Türkler buraya akın edecek” yalanı üzerine oturtulmuştu.

Avusturya, Almanya, Hollanda, Polonya, Fransa’da aşırı hareketler giderek güçleniyor. AB’nin kurucu ülkelerinden İtalya’da Avrupa karşıtlığı zirvede.

Kısa süre önce Yunanistan’ın Selanik şehrinin belediye başkanı “Türk dostu” olduğu gerekçesiyle dövülmüştü.

Haberin Devamı

Avrupa’da oy kullanma işlemleri bugün başlıyor. Oradaki Türk vatandaşları yükselen yabancı düşmanlığına karşı varlık göstermek için mutlaka örgütlenmeli. Bugünden itibaren sandığa giderek hem Türkiye’deki hem de Avrupa’daki geleceklerine sahip çıkmalılar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder