Hakan Çelik Donald Trump’ın feci bilançosu
HABERİ PAYLAŞ

Donald Trump’ın feci bilançosu

Haberin Devamı

Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı Barack Obama döneminde Türkiye-ABD ilişkileri o kadar kötü bir seviyeye gelmişti ki Donald Trump’ın seçilmesini bir şans olarak görüyorduk.

Ankara bugüne kadar Trump yönetimiyle beyaz bir sayfa açılacağı umuduyla hareket etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trump ile gerçekleştirdiği zirve görüşmelerini yakından takip ettim.

Erdoğan tıpkı Obama gibi Trump’a da tek tek Türkiye-Amerika ilişkilerindeki sorun başlıklarını sıraladı ve bunların aşılması için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Erdoğan’la yüz yüze ve telefon görüşmelerinde son derece sıcak ve samimi bir tutum takınan Trump ise bugüne kadar verdiği hiçbir sözü yerine getirmedi. Sonuçta Türkiye-ABD ilişkileri tarihin en dip seviyesine indi. Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nın son seyahat uyarısında resmen “Türkiye’ye gitmeyin!” deniyor. Türkiye tehlikeli ülkeler listesinde Venezuela, Sudan ve Pakistan ile aynı kategoride gösteriliyor.

Trump’ın bu hususlardaki umarsızlığı ve özensizliği FBI, CIA ve Pentagon gibi Türkiye’yle ilişkileri ateşe atmaktan çekinmeyen devlet kurumlarının önünü açıyor.

Trump’ın feci bilançosu sadece Türkiye’yle sınırlı değil.

Katar terörist ülke ilan edildi.

İran’a abluka sertleşti, ABD bu ülkedeki içindeki gösterilerin ayaklanmaya dönüşmesini açıkça destekleyeceğini ilan etti.

7 İslam ülkelesine vize yasağı getirildi. “Müslümanlar dışarı” kampanyası başlatıldı.

Meksika ile her ne pahasına olursa olsun duvar öreceğini ilan etti.

Kuzey Kore ile savaşa ramak kaldı.

Haiti, El Salvador gibi ülkelerden gelen göçmenler için “pislik” ifadesini kullandı.

Londra’daki yoğun protestolar nedeniyle İngiltere ziyaretini iptal etti.

ABD içinde neredeyse bütün kesimlerle kavgalı hale geldi.

Trump’ın görev süresi içinde Türkiye ile durumun düzelebileceğine dair hiçbir işaret yok. Benzer durum ABD Başkanı’nın kendisi ülkesi ve dünya ile ilişkileri için de geçerli. Korkarım Trump dönemi kayıp yıllar olarak tarihe geçecek.

Cnn türk’te hafta sonu

Süper Lig’in başarılı futbol kulübü Başakşehir’in Teknik Direktörü Abdullah Avcı bugün saat 10.00’da CNN Türk’te canlı yayın konuğum olacak.

Başkan Göksel Gümüşdağ’ın Barcelona temasları sonrasında takımın yol haritasını ele alacağız.

Yarın sabah ise CNN Türk’te yarın 10.00’dan itibaren konuğum Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna olacak. Göreve geldiği ilk günden bu yana dikkat çeken icraatlara imza atan Tuna ile bundan sonra neler yapacağını konuşacağız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder