Hakan Çelik Dünyayı değiştirecek adımlar BM zirvesinde
HABERİ PAYLAŞ

Dünyayı değiştirecek adımlar BM zirvesinde

Haberin Devamı

Aydın Doğan Vakfı kurulduğu günden bu yana kız çocuklarının statüsü konusunda yoğun projeler üretiyor. Vakıf Başkanı Hanzade Doğan Boyner’in liderliğinde yürütülen “Baba Beni Okula Gönder” kampanyası Türkiye’de bugüne kadar yürütülen en başarılı girişim durumunda. Bu çerçevede şimdiye kadar binlerce kız çocuğuna yurt, eğitim ve istihdam imkânı sağlandı.

Aydın Doğan Vakfı’nın kız çocukları yararına çalışmaları uluslararası çapta dikkat çekiyor ve takdir görüyor. Hanzade Doğan Boyner, yaptıklarını anlatması ve yeni projelerini paylaşması için Birleşmiş Milletler (BM) tarafından New York’taki özel oturuma davet edildi. “Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü” vesilesiyle de orada bir konuşma yaptı.

Konuşmasında üç çarpıcı gerçeği hatırlattı:

1- Eğitime erişimde kadın-erkek eşitsizliği.

2- Eğitim sürecinde kadına yönelik ayrımcılık.

3- Eğitim sonrasında mesleki gelişimin önündeki engeller.

Özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki tablo hiç parlak değil.

Bu sorunların giderilmesi için Türkiye’de bazı yasal ve teknik düzenlemeler yapıldı ancak gelinen seviye yetersiz. Her düzeyde topyekûn zihniyet değişimi gerekiyor.

Hayatın birçok alanında “Kadından mühendis olmaz” gibi oldukça ilkel ancak yaygın bir önyargı çıkıyor karşımıza. Aydın Doğan Vakfı bunun üzerine gidebilmek için mühendislik ve hukuk alanına yönelen kızlara da destek oluyor.

Hanzade Doğan’ın terör konusundaki uyarılarını da çok önemli buldum. Zira Ortadoğu başta olmak üzere terörden etkilenen bütün coğrafyalarda en ağır bedeli ödeyenler yine kadınlar ve kız çocukları oluyor.



Kadın çalışanların statüsü, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın da özel önem verdiği bir konu. Bu sayede kadın çalışanların oranı ve özlük hakları konusunda Doğan Holding şirketleri Türkiye’de dengeli bir ortam sunuyor.

TÜSİAD Başkanlığı döneminde kadın girişimciliği konularına öncülük eden Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Doğan TV, bugün kadın istihdamı konusunda örnek şirketler arasında yer alıyor. Vuslat Doğan Sabancı da kadın girişimcilere mikro kredi desteği ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi için Hürriyet Gazetesi bünyesinde girişimler başlatmıştı.

Bütün bu çalışmalar çok anlamlı ve değerli. Diğer taraftan Türkiye’de dezavantajlı kesimlerin çokluğu düşünülecek olursa daha kat edilecek uzun bir yol var önümüzde.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder