Hakan Çelik Efsane yeniden doğdu
HABERİ PAYLAŞ

Efsane yeniden doğdu

Haberin Devamı

Porsche’nin en beğenilen modellerinden biri olan Cayenne’in yenilenen, üçüncü nesli Aralık ayında Türkiye’de satışa sunulacak.

Efsane yeniden doğdu

Lüks spor otomobil dünyasında çok güçlü bir yeri bulunan Alman üretici Porsche, SUV sınıfındaki başarılı modeli Cayenne’i yeniledi. Daha dinamik hale gelen arka tasarımı, teknolojisi ve yeni özellikleriyle dikkat çeken araç Aralık’ta Türkiye’de olacak. Cayenne’in dış görünüşü, Porsche Design DNA’sından izler taşıyan bir tasarımla zenginleştirilmiş. Bir önceki versiyona göre daha geniş olan ön hava girişleri, otomobilin performansındaki artışın işaretlerinden biri.

İKİ GÜÇLÜ MOTOR

Yeni yatay ışıklar, araca duruyorken bile daha geniş ve atletik görünüm kazandırmış. Önceki versiyona göre daha zarif ve modern bir görünüme sahip yeni Cayenne’in bağaj hacmi de 100 litre artışla 770 litreye çıkmış.

Efsane yeniden doğdu

Porsche yeni SUV modelini, iki versiyon halinde pazara sunuyor; 6 silindirli, 3 litrelik turbo motorlu Cayenne 340 beygir güç üretiyor ve 450 Nm torka sahip.

Pazara sürülecek ikinci Cayenne modeli ise Cayenne S. Bu modelin kalbinde de çift turboşarjlı 2.9 litrelik bir V6 motor yer alıyor. Yeni geliştirilen bu motor, 440 beygir gücünde ve 550 Nm tork üretiyor.

Efsane yeniden doğdu

LÜKSÜN SINIRI YOK

Yeni nesil Cayenne’in içinde dikkati çeken Porsche Advanced Cockpit 12.3 inçlik full HD dokunmatik bir ekranla geliyor. Termal kameralı Night Vision Assist gece görüş sistemi, şerit değişim asistanı Lane Change Assist, trafik işareti tanıma sistemli şerit takip asistanı Lane Keeping Assist, trafik asistanı, Surround View destekli park asistanı ParkAssist ve adaptif seyir kontrollü Porsche InoDrive, otomobilin en önemli sürüş destek sistemleri arasında yer alıyor.

SUV MODELLER FRANKFURT'TA SAVAŞACAK

Gelecek hafta kapılarını açacak olan Frankfurt Otomobil Fuarı, her geçen gün daha fazla talep gören SUV tipindeki araçların büyük rekabetine sahne olacak. Otomotiv üreticileri, 2012 ile 2016 arasında tüm dünyada satış rakamları beş kat büyüyen bir segment olan SUV pazarında daha fazla söz sahibi olmak istiyor. Türkiye’de üretimleri bulunan Toyota ve Hyundai’nin de yeni ve konsept modelleri Frankfurt’ta sergilenecek.

Efsane yeniden doğdu
Makul fiyatı ve dayanıklılığıyla Avrupa’nın en güçlü SUV modellerinden olan dacia duster Frankfurt’ta yenilenmiş ve çok daha iddialı hale gelmiş versiyonuyla karşımıza çıkacak.


HYUNDAİ KONA GELİYOR

Hyundai, Avrupa’da 1.4 milyondan fazla SUV satarak önemli bir başarı elde etti. Hyundai’nin 2015’te piyasaya sunduğu yeni nesil Tucson 200 binden fazla satış ile en hızlı satılan SUV oldu. Tüm bu başarılarını şimdi yepyeni bir SUV modeliyle sürdürmek isteyen Hyundai, ürün gamını KONA ile zenginleştiriyor. KONA, B-SUV segmentinde yer alacak. KONA, 2021’e kadar piyasaya sunulacak 30 yeni Hyundai modelinden biri. Aracın Türkiye’de üretilme ihtimali kuvvetli.

Efsane yeniden doğdu

Toyota, Türkiye’de üretilen ve dünyada büyük satış başarısına ulaşan C-HR’nin yeni konsepti C-HR Hy-Power’ı ilk kez Frankfurt’ta beğenilere sunacak. Toyota efsanevi SUV modeli yeni Land Cruiser’ın örtüsünü de yine ilk kez Frankfurt’ta kaldıracak.
Efsane yeniden doğdu

KIA, yeni konsept aracını Frankfurt’ta görücüye çıkaracak. Çok dinamik ve şık aracın yakın gelecekte tasarımıyla c’eed modelinin de temelini oluşturacağı tahmin ediliyor.
Efsane yeniden doğdu

SKODA VISION E markayı dijital geleceğe bir adım daha yaklaştırırken, farklı araç içinde bağlantı imkanlarıyla sunuyor. ‘Eye Tracking’ özelliği sürücünün göz hareketlerini denetleyip tepkilerini etkileyecek sağlık sorunu olup olmadığını tespit ediyor.
Efsane yeniden doğdu

CİTROEN ATAKTA

Fransız PSA Grubu’nun yenilikçi markası Citroen, C3 Aircross ile SUV segmentindeki uluslararası atağını Frankfurt’ta hızlandırıyor. Citroen C3 Aircross, 90 gövde kombinasyonu ve 5 kabin tasarım seçeneği ile çok çeşitli kişiselleştirme imkanı sunuyor. Citroen, Frankfurt’ta SpaceTourer Rip Curl Concept ve E- Mehari Styled by Courreges’in lansmanlarını yapacak.

Efsane yeniden doğdu

Honda, Frankfurt’ta elektrikli vizyonunun bir sonraki hamlesini açıklayacak. Avrupa’ya yönelik ilk elektrikli aracı Urban EV Concept’in dünya prömiyerini yapacak olan Honda, CR-V Hybrid Prototip ile ise en çok satan SUV’un Avrupa versiyonunu gözler önüne serecek.
Efsane yeniden doğdu

Sıradaki haber yükleniyor...
holder