Hakan Çelik Elektrikli Mercedes 2020'de Türkiye'de
HABERİ PAYLAŞ

Elektrikli Mercedes 2020'de Türkiye'de

Hızlı şarj olabilen güçlü elektrikli motoru, üstün güvenlik ve kalite seviyesiyle otomobil dünyasında çığır açması beklenen Mercedes Benz'in yeni modeli EQ yollara çıkmaya hazırlanıyor.

Elektrikli Mercedes 2020de Türkiyede

Mercedes Benz’in yeni ürün ve teknoloji markası ‘EQ’ altında satışa sunulan ilk modeli EQC, Stockholm’de gerçekleştirilen lansman ile dünyaya tanıtıldı. İki elektromotoru toplam 408 beygir güç üreten, dört tekerlekten çekişli EQC, 450 km menzil sunuyor. Evde veya halka açık alanlardaki AC tipi prizden şarj edilebilen EQC’nin bataryaları, hızlı şarj istasyonlarında yüzde 10’dan yüzde 80’e 40 dakikada doldurulabiliyor.

Haberin Devamı

2016’DA TANITMIŞTI

Mercedes elektromobiliteye yönelik yeni ürün ve teknolojilerini sunduğu yeni EQ markasını, ilk kez 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtmıştı. 2019 yılı ortalarında Batı Avrupa’da satışa sunulacak EQ markasının altında tanıtılan ilk otomobili EQC modelinin, Türkiye’de ise 2020 yılında yollarda olması planlanıyor. Kalite, güvenlik ve konfor gibi konulara sadık kalan EQC, elektrikli otomobillerin Mercedes-Benz’i konumunda bulunuyor. Tüm bu nitelikleri, ön ve arka aksta birer tane olmak üzere toplam iki elektromotorun ürettiği 408 beygir gücün sağlamış olduğu dinamik performans tamamlıyor.

Elektrikli Mercedes 2020de Türkiyede

KALİTELİ İÇ MEKAN

EQ ayrıca ‘Mercedes me’ ile hayatı kolaylaştıran kapsamlı hizmetler sunuyor ve elektromobiliteyi günlük sürüş için uygun hale getiriyor. Yeni EQC, kaslı ve gösterişli gövde orantıları ile crossover SUV olarak sınıflandırılıyor. EQC, premium elektrikli araç görünümüne öncülük eden, son derece kaliteli bir iç mekanla dikkat çekiyor.

YAPAY ZEKA OTOMOBİLDE

EQC, en güncel Mercedes-Benz sürüş destek sistemleriyle donatılıyor. Batarya güvenliği, EQC’nin gelişiminde büyük bir titizlikle ele alınan kalemlerden biri. Ön taraftaki bir batarya muhafazası, enerji depolama ünitesinin yabancı cisimler tarafından delinmesini önlüyor.

Elektrikli Mercedes 2020de Türkiyede

ÖNCELİK KULLANICIDA

Bilgi ve eğlence sistemine verilen MBUX (Mercedes-Benz User Experience) ismi, sistemin kullanıcı öncelikli olduğunu açık bir şekilde gözler önüne seriyor. Yapay zeka sayesinde sunulan öğrenme yeteneği bu sistemi daha da özel kılıyor. MBUX, öngörü özelliği ile kullanıcının hangi zamanda ne isteyeceğini tahmin edebiliyor. Örneğin; sürücü her hafta Salı günü annesini arıyorsa artık Salı günlerinde annesinin telefon numarası otomatik olarak ekranda gösteriliyor.

Haberin Devamı

’HEY MERCEDES’

MBUX’un en güçlü yönlerinden biri, ‘Hey Mercedes’ anahtar kelimesi ile etkinleşen doğal dil anlama yeteneğine sahip akıllı sesli komut sistemi. Sistem, hedef girişi, telefon araması, müzik seçimi, yazılı-sesli mesajlar ve hava durumu tahmini de dahil birçok bilgi ve eğlence fonksiyonu dışında iklimlendirme veya aydınlatma fonksiyonlarını da destekliyor.

SKODA YENİ MODELLERLE BÜYÜYOR

Elektrikli Mercedes 2020de Türkiyede

Volkswagen Grubu bünyesindeki Skoda, gerek Türkiye’de gerekse dünya çapında büyümesini sürdürüyor. Bu yılın ilk yarısında da satışlarını yüzde 11 artıran Skoda, tüm dünyada ilk 6 ayda 652 bin 700 araçlık teslimatla bir rekora imza attı. Skoda, faaliyet gösterdiği hemen hemen tüm pazarlarda artış sağlamayı başardı. Bu başarıda SUV yelpazesindeki Kodiaq ve Karoq büyük rol oynarken, Çin pazarında geçtiğimiz ay satışa sunulan Kamiq modeli de önemli başarıya imza attı. Skoda, Türkiye’de ise yılın ilk yarısında 12 bin 200 adet ile bir önceki yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 32 artırdı. Bu dönemde 4 bin 471 adetle Octavia, markanın en çok satılan modeli olurken, onu 4 bin 202 adetle Superb ve 1509 adetle de Fabia izledi. Markanın SUV modellerinden Karoq 865, Kodiaq ise 726 adet satıldı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder