Hakan Çelik Elif Şafak ve filin hikayesi
HABERİ PAYLAŞ

Elif Şafak ve filin hikayesi

Bugün cumartesi. Tatil havasından istifade ederek benimle ilgili bir gelişmeyi paylaşayım. Yeni televizyon programım “Hafta Sonu Keyfi” CNN Türk’te bu sabah başlıyor. Her cumartesi-pazar saat 10.00-12.00 arasında yayında olacağım. İnsanların daha çok dinlenerek ya da düşük tempoda çalıştıkları zaman diliminde son 10 yıldır ekrandaydım. İzleyicilerin neleri takip etmekten hoşlandıklarını iyi biliyorum.

Bu avantajla “Hafta Sonu Keyfi”ni içerik ve konuk yelpazesiyle televizyon yayınları arasında farklı bir yere oturtmak istiyorum. İlk program, çok ses getireceğini düşündüğüm Elif Şafak sohbetiyle başlıyor. Şafak yakından izlediğim, çok sevdiğim, takdir ettiğim bir edebiyatçı. Yeni çalışmasına konsantre olduğu için aylardır medyadan uzaktaydı.

Yarın 10.00’da CNN Türk’te ekrana gelecek olan röportaj birçok bakımdan özel anlam taşıyor. Çekimi 25 Ekim’de, Elif Şafak’ın doğumgününde minik bir kutlamayla gerçekleştirdik. Elif Şafak’ın yeni romanı çok kısa süre içinde Doğan Kitap’tan çıkacak. Bu kitap tarihi roman özelliği taşıyor. Okurların çok ilgisini çekeceğini düşündüğüm sürprizleri var.

[[HAFTAYA]]

Küçük bir ipucu vereyim: Kitapta filleri biraz daha yakından tanıyacağız. Hatta onların gözüyle bir zaman yolculuğu yapacağız. Elif Şafak edebiyat tutkunlarının ilgisini çekeceğini düşündüğüm bilgileri paylaştı. Romancının; Gezi olayları, Türkiye’de kadın meselesi, aydınların durumu, siyasetin gidişatı, laiklik ve muhafazakarlaşma tartışmalarıyla ilgili güncel görüşleri de ilk kez ekrana gelecek. Çok keyif aldığım bu yayını mutlaka izlemenizi öneririm.

* * *

Haberin Devamı


CNN Türk, bu sezona, haber kanalları arasında en zengin içerikle giriyor. Kanalın CEO’su Barış Tünay çok iddialı programlar ve kaliteli haber yayınlarını bir araya topladı. Program ekibini Aslı Öymen, haberi Ferhat Boratav yönetiyor. İkisi de CNN Türk’ün ilk günlerinden bu yana görev yapıyor. Bu sezon da Metehan Demir ve Ebru Baki ile birlikte hazırladığımız Parametre’ye devam ediyoruz.

Parametre, kendi kuşağının en çok izlenen programı. Ekonomiden siyasete gündemin sıcak konularını, kulis bilgileriyle paylaşıyoruz. Ekran yüzü zenginliğinde de CNN Türk’ün açık ara önde olduğu düşünüyorum. Şöyle bir bakınca; Taha Akyol, Mesut Yar, Cüneyt Özdemir, Ahmet Hakan, Enver Aysever, Nazlı Ilıcak, Kadri Gürsel, Nagehan Alçı, Altan Öymen, Hande Fırat, Emin Çapa, Cem Seymen, Nevşin Mengü, Akif Beki, Aslı Aydıntaşbaş, Deniz Bayramoğlu, Semiha Şahin, Ahu Özyurt, Şirin Payzın, Başak Şengül, Bünyamin Sürmeli, Saynur Tezel, İlker Yasin, Emre Tilev ve daha pek çok yayıncı bu dönem ekranda...

Bu arada CNN Türk internet sitesinde de yazmaya başladım. Kurumsal İletişim Direktörü Ayşe Yonca Baltaoğlu ve ekibi kısa süre içinde cnnturk.com’u yeni şekliyle takipçilerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Bu gelişmeyi de şimdiden paylaşmış olayım.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder