Hakan Çelik En yaratıcı model AUDI A8
HABERİ PAYLAŞ

En yaratıcı model AUDI A8

Almanya’da Otomotiv Yönetimi Merkezi ve denetim şirketi Pricewater House Coopers (PwC) tarafından bu yıl yedincisi verilen Otomotiv İnovasyon Ödülleri’nde Audi A8, Premium segmentin en inovatif otomobili, Audi markası da ‘Otonom Sürüş ve Güvenlik’ kategorisinde, en inovatif marka seçildi. A8’in bu başarısında aktif süspansiyon sistemi önemli rol oynadı. Bu sistem, yandan bir çarpışma durumu söz konusu olduğunda, A8’in gövdesinin birkaç santimetre yükselmesini böylece, yolcular için risklerin azaltılmasını sağlıyor. Ayrıca, lazer tarayıcı, çıkış uyarısı ve HD Matrix LED farlar da ödülü kazanmasında büyük rol oynadı.

Haberin Devamı

En yaratıcı model AUDI A8

İŞTE YENİ A SERİSİ

Yeni Mercedes-Benz A-Serisi 193 bin 400 TL’den başlayan fiyatlarla, ilk etapta 163 beygirlik bir benzinli (A 200) ve 116 beygirlik bir de dizel (A 180 d) motor seçeneği ile 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzıman ile satılıyor.

Mercedes-Benz’in yalın tasarım felsefesinin bir sonraki adımını gözler önüne seren yeni A-Serisi, artırılan aks mesafesinin etkisiyle artık daha geniş bir iç mekan sunuyor. A Serisi 0,25’lik sürtünme değeri ve 2.19 metrekare yüz alanı (A) ile sınıfının en aerodinamik otomobili olarak öne çıkıyor.

En yaratıcı model AUDI A8

2017 SATIŞ ŞAMPİYONU

Mercedes Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, “Mercedes, satışlarını 2017’de küreselde 2.3 milyona ulaşarak 2016’ya göre yüzde 9.9 artırdı ve premium segmentte dünya lideri oldu. Türkiye’de ise premium sınıfta 25 bin 588 satış rakamıyla ilk sıradaki yerimizi koruduk. Son yıllardaki başarılarımızın en önemli aktörlerden biri olan yeni A Serisi’ni satışa sunarak bu yıl da liderliğimizi korumayı hedefliyoruz.

En yaratıcı model AUDI A8

Yeni A Serisi ile sadece kendi segmentinde değil, tüm otomotiv sektöründe çığır açan, devrim niteliğinde bir özellik sunuyor ve MBUX-Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi uygulamasını müşterilerle buluşturuyoruz. Bu yapay zeka teknolojisi ile yeni A Serisi, yolcularıyla arasında daha önce hiçbir otomobilin kuramadığı kadar kişisel iletişim kuruyor” dedi.

SEAT'IN SES FARKI

En yaratıcı model AUDI A8

Volkswagen Grubu bünyesindeki İspanyol otomobil üreticisi SEAT’ın ses sistemi ekibi, en iyi ses deneyimi için, konser salonlarında kullanılan araç ve tekniklerden faydalanıyor. Modele göre otomobilin içinde bas, orta ve tiz tonları veren altı ile on adet hoparlör bulunuyor. SEAT’ın otomobil ses sitemi akustik mühendisi Adrian Mateo, hoparlör yerleşimi, tasarımının ve yolcu kabinindeki düzenin ses kalitesini etkilediğini söylüyor. Hoparlörün yönünü planlarken tasarım ve güvenlik konuları önem taşıyor.

Haberin Devamı

OPEL'DEN ÜÇ İDDİALI SUV

En yaratıcı model AUDI A8

Opel çok amaçlı bir SUV’a isteyenlere yanıt veren üç model sunuyor. X ailesi, maceracı Mokka X, çok yönlü Crossland X ve dinamik Grandland X’ten oluşuyor. Üçlünün ortak noktaları; çarpıcı off-road görünümü, yüksek oturma pozisyonu, ferah görüş ve üstün teknoloji. Avrupa’da X’in sağladığı güçle B SUV segmentinde lider olan Opel’i tercih edenlerin yüzde 25’i X ailesinden bir model aldı. Alman Otomobil üreticisi PACE!, 2021’de satışlarının yüzde 40’ını bu karlı segmentten elde etmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

ULAŞILABİLİR FİYAT

■ Ülkemizde 1.4 litre 140 beygir benzinli ve 1.6 litre 136 hp dizel motor seçenekleri ile sunulan Mokka X’in başlangıç fiyatı ise 130 bin 900 TL.

■ 1.2 litre 110 beygir benzinli ve 1.6 litre 102 hp dizel motorlu Crossland X’in başlangıç fiyatı ise 124 bin 900 TL.

■ Türkiye’ye 1.2 litre 130 beygir benzinli ve 1.5 litre 130 beygir dizel motor seçenekli Grandland X’in başlangıç fiyatı ise 201 bin 400

Sıradaki haber yükleniyor...
holder