Hakan Çelik Geniş coğrafyanın en sevilen ülkesi
HABERİ PAYLAŞ

Geniş coğrafyanın en sevilen ülkesi

Türkiye bölgesinde giderek güçlenen bir ülke. İçeride yaşadığımız ağır sorunlara karşın Türkiye’nin genel olarak algısı geçmişe oranla mukayese edilemeyecek kadar iyi. Son on yılda ekonomik gelişmelerin de etkisiyle kendimize güvenimiz arttı. Dünyanın farklı coğrafyalarında daha fazla söz sahibi olduk. Soğuk savaşın sona ermesinden sonra Türkiye’nin eski önemini kaybedeceği söyleniyordu. Böyle olmadı. Tam tersine özellikle enerjinin son derece kritik önem taşıdığı bugünün dünyasında boru hatlarının ortasında yer alan Türkiye daha da belirleyici rol oynamaya başladı. Amerika Birleşik Devletleri ile yeniden kurulan güven ortamı ve Rusya ile geliştirilen olağanüstü başarılı ekonomik işbirliği Türkiye’yi daha da vazgeçilmez hale getirdi. Türkiye’nin neler yapabildiğine şöyle bir bakın:

Haberin Devamı

- Suriye ile İsrail’i barış masasında bir araya getirebildik. İran ile en güçlü diyaloğa sahip NATO üyesi olduk.

- Gürcistan ile Rusya arasındaki çatışmada yapıcı bir tutum takındık, tarafları kışkırtmadık.

- Dünya ülkelerinin büyük bir çoğunluğunun desteğini alarak BM Güvenlik Konseyi’ne üye seçildik... Bosna Hersek’ten Afganistan’a kadar uzanan geniş bir alanda Türkiye’nin giderek daha çok sevilen bir ülke haline gelmesinde Ankara’nın Irak Savaşı’nda Amerikan askerlerinin geçişine izin vermemesinin de büyük rolü var. Size biraz şaşırtıcı gelebilir ama bir diğer faktör de bu coğrafyada yüz milyonlarca kişiye ulaşan Türk televizyon programları. Türk dizileri bu ülkelerde inanılmaz bir ilgiyle izleniyor. İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay, Tarkan ve Sibel Can’ın şarkıları çok seviliyor. Türkiye’nin turizmden konut yatırımlarına kadar pek çok alanda bir cazibe merkezi haline gelmesi, saydığım diğer özelliklerle birleşince ülkenin toplam marka değerini arttırıyor. Katoliklerin dini lideri Papa 16. Benediktus ve ABD Başkanı Barack Obama’nın çok başarılı geçen ziyaretlerinin de Türkiye’ye yönelik kanaatlerin olumluya dönmesinde etkisi oldu. Türkiye’nin son dönemde en iyi ilişki kurduğu iki ülke Rusya ve Suriye. AK Parti İstanbul İl Başkanılığı’nın Yeşilköy’deki WOW Otel’de Başbakan Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad onuruna verdiği iftar davetine katıldım. İki ülke arasında imzalanan anlaşmalarla Türkiye, Suriye’nin Avrupa’ya açılan kapısı haline geldi. Çok kısa süre içinde Türkiye ile Ermenistan arasında atılacak adımların da bu yönde sonuçlar vereceğini düşünüyorum. Şam ve Ankara’nın karşılıklı olarak vizeyi kaldırmış olması aradaki sınırları şeffaflaştırdı. Bundan birkaç yıl önce savaşın eşiğine geldiğimiz Şam ile bugün böylesine sıcak ve yakın ilişkiler kurulmuş olması çok önemli. Zira hem Tayyip Erdoğan hem de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad iki ülkenin arasındaki yakınlığı “kardeşlik” sözüyle tanımladılar.

Haberin Devamı

WOW Otel ve Hopikoğlu

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın WOW Otel’deki iftar daveti, katılımcı profili açısından etkileyiciydi. Yaklaşık 3 bin kişinin ağırlandığı daveti, aynı zamanda WOW Otelleri’ni de işleten MNG Holding’in üst düzey yöneticilerinden Abiş Hopikoğlu koordine etti. Hopikoğlu, 600’e yakın personeli ile birlikte-aksaklık yaşanmaması içinmedya, sanat ve iş dünyasından tanınmış davetlilerle tek tek ilgilendi. Her şeyin kusursuz olması için gece boyunca çalıştı. TV8’in de Genel Müdürü olan Hopikoğlu’nun adını önümüzdeki dönemde daha fazla duyacağız.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder