Hakan Çelik George Dalaras İstanbul'u salladı
HABERİ PAYLAŞ

George Dalaras İstanbul'u salladı

Ünlü Yunan sanatçı ilk kez Türkiye’de konser verdi. Açıkhava’yı dolduran 4500 müziksever konserin bitiminde Dalaras’ı tam beş kez sahneye çağırdı. Bir şarkıyı da Zülfü Livaneli ile birlikte söyleyen Dalaras dostluk ve kardeşlik mesajları verdi. Ajda Pekkan da Dalaras ile ortak proje geliştireceğini açıkladı.

Dünya müziğinin efsane ismi Yunan sanatçı George (Yorgo) Dalaras İstanbul’da görkemli bir konsere imza attı. Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk mesajlarına sahne olan konseri Devlet Bakanı ve Avrupa Birliği Baş Müzakerecisi Egemen Bağış’la birlikte TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, çok sayıda ülkenin büyükelçisi, başkonsoloslar, din adamları, Türkiye Musevi Cemaati Başkanı Sami Herman ve Rum Cemaati Temsilcisi Vakıflar Meclisi Üyesi Laki Vingas da izledi. Zülfü Livaneli’nin onur konuğu olduğu konserde Ajda Pekkan gibi pek çok ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu 4500 kişi Açıkhava Tiyatrosu’nu doldurdu.

Haberin Devamı

George Dalaras, sahneye Kıbrıslı ses sanatçısı Despina Olympiou ve Giritli buzuki virtiözü Michalis Tzouganakis ile birlikte çıktı.

Orkestrasıyla birlikte ara vermeden yaklaşık 3 saat boyunca sahnede kalan ve 20’den fazla şarkı söyleyen Dalaras binlerce müzikseverin tam beş kez tekrar sahneye çağırması (bis yapması) nedeniyle programını uzatmak zorunda kaldı.

Ajda Pekkan büyülendi

Konserden sonra Ajda Pekkan ve Yorgo Dalaras, Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Pekkan, bugüne kadar uluslararası müzikal işbirlikleri konusunda çok seçici olduğunu ancak George Dalaras ile mutlaka ortak bir çalışma yapmak istediğini söyledi. Pekkan, Dalaras’ın performansından ve şarkılarından çok etkilendiğini söyledi. Müzik çalışmalarına aralık vermeden devam ettiğini anlatan Ajda Pekkan son yaşanan terör saldırılarını da büyük bir üzüntüyle izlediğini ve şehitler için de bir organizasyona katılmayı arzuladığını ifade etti. Devlet Bakanı Egemen Bağış da, Dalaras ile Pekkan’ın dünya çapında ses getirecek proje geliştirmeleri halinde kendisinin de destek vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

Yıldızların arasında

Yunan ulusal müziği rembetikonun yanı sıra pop, rock, balad türlerinde şarkılar söyleyen Dalaras dünya çapında 18 milyon albüm sattı. Sanatçı bugüne kadar Al di Meola, Goran Bregoviç, Peter Gabriel, Dulce Pontes, Sting, Bruce Springsteen, Tracy Chapman, Paco de Lucia, Mikis Theodorakis gibi isimlerle konserler verdi.

George Dalaras, geçmişte Kıbrıs sorunu ve Güneydoğu’daki insan hakları ihlalleri nedeniyle Türkiye’yi sert şekilde eleştirmişti. 3 yıl önce İstanbul Rum Patrikhanesi’nin davetlisi olarak İstanbul’a gelen Dalaras’ın vereceği konser son anda “gerekli evrakların temin edilmediği” gerekçesiyle iptal edilmişti. Yıllar sonra İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından yeniden Türkiye’ye davet edilen Dalaras “dostluk ve barış mesajları vermek üzere” geleceğini açıklamıştı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder