Hakan Çelik Hayrünnisa Gül'ün büyük emeği
HABERİ PAYLAŞ

Hayrünnisa Gül'ün büyük emeği

Cumhuriyetin 87. yıldönümü nedeniyle Çankaya Köşkü’nde verilecek resepsiyon haftalardır merakla bekleniyordu. Zira ilk kez bu sene farklı kesimlerden isimlerin davetli olduğu tek bir resepsiyon yapılacak ve konuklar eşli olarak çağrılacaktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partilileri katılım konusunda serbest bırakmış ancak kendisi Çankaya’ya çıkmayacağını açıklamıştı. Askerlerin katılımı da kesin değildi. Nitekim resepsiyonun başlamasına dakikalar kala Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner’in Cumhurbaşkanlığı’na gelip gelmeyeceğini kimse bilmiyordu. İşte tam da böylesine belirsiz bir ortamda davetliler dün 19.00’dan itibaren Çankaya Köşkü’ne giriş yapmaya başladı. Bu sene katılım rekor düzeyde yüksek olduğu için davetlilerin eşleriyle birlikte salona girişleri yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi “first lady” Hayrünnisa Gül, konukları tek tek ellerini sıkarak kapıda karşıladı. İçeri girişler sırasında davetlilerin adı okundu.

Harıl harıl çalıştı

Cumhurbaşkanı Gül ile sohbet ederken Hayrünnisa Gül’e döndüm ve “Resepsiyonun hazırlık süreci sizin açınızdan her anlamda stresli
geçti değil mi?” diye sordum. Hayrünnisa Hanım, tebessüm ederek “Haklısınız ama biz olgunuz, sabırlıyız ve her şeye alışkınız” değerlendirmesini yaptı.

[[HAFTAYA]]

Hayrünnisa Gül birlikte gerçekleştirdiğimiz Strasbourg seyahatinde 29 Ekim resepsiyonu için harıl harıl hazırlandıklarını ve her şeyin kusursuz olmasına uğraştıklarını söylemişti. Hayrünnisa Hanım bu sohbetimize atıfta bulunarak “Bakın Hakan Bey uçakta size söylemiştim, işte anlattığımızı hayata geçirdik” dedi.

Köşk yeniden doğmuş

Şöyle bir salona bakınca Hayrünnisa Gül’ün çalışmalarının ne kadar güzel sonuç verdiğini fark ettim. Köşkün büyük salonu adeta yeniden doğmuş. Beyaz rengin hakim olduğu mekanlar son derece şık hale getirilmiş. Bu arada Hayrünnisa Gül mor renkli kıyafetiyle gecenin en şık isimlerinin başında geliyordu. Demet Sabancı, Emel Sayın, Nergis Mizanoğlu, Vuslat Sabancı, Kezban Hatemi, Beyhan Bağış, Ayşen Sever ve Nilüfer Bulut kıyafetlerini çok beğendiğim diğer isimler oldu. Ayrıca kısa süre önce bir bebek dünyaya getiren Zeynep Babacan da adeta doğum yapmamış gibi formda görünüyordu.

Haberin Devamı

Bartholomeos da oradaydı

Bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar, iş adamları, akademisyenler, diplomatlar ve sanatçıların davetli olduğu resepsiyon sıcak ve samimi bir hava içinde geçti. Başbakan Erdoğan çok sevdiği kanun sanatçısı Göksel Baktagir, gözleri görmeyen şarkıcı Metin Şentürk ve etnik tekno müziğin büyük ustası Mercan Dede’ye özel ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı’nın özel koruma birimi Köşk’ün her yerinde çok sıkı güvenlik önlemi almıştı. Korumalar tanımadıkları simalarla karşılaştıklarında ellerindeki listeden isim kontrolü yaptılar. Davete askerler ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu katılmadı. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker ve BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu oradaydı. Davete Fener Rum Patriği Bartholomeos da katıldı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder