Hakan Çelik Hayrünnisa Gül'ün hayat veren projeleri
HABERİ PAYLAŞ

Hayrünnisa Gül'ün hayat veren projeleri

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, bugüne kadar destek verdiği ve himaye ettiği projelerle, toplumsal fırsatlardan yeterince yararlanamayan önemli sayıda kadın, çocuk ve engellinin hayat standartlarını yükseltti. Doğu ve Güneydoğu bölgelerini de kapsayan projeler, ekonomik imkanları sınırlı çok sayıda gencin imdadına yetişti.
Hayrünnisa Hanım’ı gerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le birlikte çıktığımız yurt dışı seyahatlerden gerekse Türkiye’de katkı sağladığı sosyal ve insani faaliyetlerden tanıyorum.

Eğitim Her Engeli Aşar
Hayrünnisa Gül, özel hayatında da sadeliğe önem veren ve genellikle gözlerden uzak olmaya çalışan bir isim. Abdullah Gül dışişleri bakanlığı görevini sürdürürken de böyle bir tavrı vardı. Gül cumhurbaşkanı olduktan sonra Hayrünnisa hanım bu kez “First Lady” sıfatıyla zamanının önemli bir bölümünü imkansızlıklar nedeniyle istediklerini yapamayan geniş kitlelerin sorunlarına ayırmaya başladı.
Hayrünnisa Hanım’ın, yaşlılar, şehit aileleri, çocuklar, engelliler ve kadınlar için yaptığı çalışmaları izliyorum. Bu saydığım grupların tamamı Türkiye’de eşit imkanlardan yararlanmak konusunda sorun yaşıyor. Sadece Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da değil yurdun batı bölgelerinde bile gerek eğitimsizlik gerekse aile içi şiddet en çok kadınları mağdur ediyor. Bu bakımdan Hayrünnisa Hanım’ın kadınların ve ailenin güçlendirilmesi için attığı adımlar çok önemli. Gül bu gruptaki insanların yaşam kalitesinin yükseltilmesi için çeşitli vakıf ve derneklerle birlikte çalışıyor.
Bu projelerin en önemlilerinden bir tanesi “Eğitim Her Engeli Aşar” adını taşıyordu. Kampanyanın Çankaya Köşkü’nde yapılan tanıtım toplantısını ben de izlemiştim. Kampanyanın başladığı günden bu yana engelli vatandaşlarımızın eğitim ve sosyal hayatta daha aktif olabilmeleri adına önemli yol alındığına tanık oldum.

81 İlden 81 Yıldız
Hayrünnisa Gül’ün başlattığı bir başka proje "81 İlden 81 Yıldız” adını taşıyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın önemine vurgu yaparak imkanları sınırlı gençleri spora teşvik etmek amacıyla başlayan proje Türkiye’ye yakın gelecekte dünya ve olimpiyat şampiyonları kazandırabilecek nitelikte. Çocuklara ve gençlere okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla geçen sene İstanbul Sultanahmet’te başlatılan “Konuşan Kitap Şenlikleri” de Türkiye’nin farklı şehirlerindeki etkinliklerle devam ediyor.

Hayrünnisa Gül’ün destek verdiği projelerin Türkiye’de binlerce insanın hayatını değiştireceğine inanıyorum. Bu arada iş hayatının tanınmış isimleri Güler Sabancı, Şafak Akın, Semahat Arsel, Demet Sabancı, Caroline ve Nevbahar Koç da katkı sağladıkları eğitim ve yardım programlarıyla çok önemli işler başarıyorlar. Onları da özeverili gayretlerinden ötürü kutluyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder