Hakan Çelik Herkese uygun bir model var
HABERİ PAYLAŞ

Herkese uygun bir model var

Haberin Devamı

Cenevre Otomobil Fuarı dünyanın en gözalıcı etkinliklerinden biri olarak bu yıl 87’inci kez kapılarını açtı. Ferrari, Porsche, Lamborghini, Mercedes, Audi, BMW ve Aston Martin gibi markalar rüyaları süslüyor. Renault, Toyota, Honda, Hyundai, Fiat gibi yerli üreticiler Türkiye’nin otomobil alanındaki ulaştığı seviyeyi Cenevre’de de gözler önüne seriyor.

Dünyada en hızlı büyüyen markalardan Nissan çok beğenilen crossover modeli Qashqai’nin makyajlı versiyonunu sergiliyor. Alman Volkswagen Tiguan Allspace modeliyle fuarda. Araç hem dizel hem de benzinli motor seçeneklerine sahip.

Volkswagen Grubu bünyesindeki ünlü İtalyan markası Lamborghini Huracan Performante modelini sergiliyor. Bugatti’nin sınırlı sayıda üretilen modeli Chiron da Cenevre’de.

YIL SONUNDA

Aston Martin’in kişiselleştirilmiş Q teknolojisi artık DB11 modeli için de verilecek. Aston Martin’in hiper otomobili RB 001 Avrupa’da ilk kez bu fuarda karşımıza çıktı. Porsche’nin 5 koltuklu Panamera Sport Tourismo modeli de çok konuşulmaya aday. Cenevre’de sergilenen Alfa Romeo’nun ilk SUV’u Stelvio, bu yılın sonlarına doğru Türkiye’de satışa sunulacak.

Opel Cenevre’de yeni Insignia ve PSA grubu ile işbirliğinin yeni ürünü Crossland X modellerini tanıttı. Türkiye’de merakla beklenen Insignia Grand Sport modeli ilk kez Cenevre’de gösteridi. Opel Dış İlişkiler Müdürü Sinan Ulusoy Nisan’da İstanbul’da sergilenecek araçların ve Haziran-Ağustos arası satışa sunulacağını söyledi.

Herkese uygun bir model var
OPEL

Volvo Cars’ın 2017’deki iddialı modelleri arasında yer alan XC60, 9 yıl önce piyasaya sunulan ve 1 milyon satışla Avrupa’nın en çok satan orta boy SUV’u unvanına sahip XC60’ın yerine geçecek. XC60, bugün Volvo’nun toplam küresel satışlarının yüzde 30’unu oluşturuyor. İsveç’te üretilen araç Türkiye’de 2017’nin üçüncü çeyreğinde satışa sunulacak.

Herkese uygun bir model var
VOLVO

TÜRKİYE'NİN GURURU

Fuarda Türkiye’de üretilen Fiat Egea, Hyundai i10 ve i20 ile Honda Civiv modelleri sergileniyor. Bursa ve Adapazarı’nda üretilen araçlar milyarlarca dolar döviz girişi sağlıyor.

Herkese uygun bir model var

Cenevre’de Tipo’nun S Design özel serisi sergileniyor. Bu araç Haziran’dan itibaren Avrupa’ya ihraç edilecek.

Herkese uygun bir model var

Türkiye’de üretilen Hyundai Assan ürünlerine dünyada büyük ilgi var. Diğer taraftan üretimine yeni başlanan yeni Honda Civic tasarımı ve dinamik özellikleriyle kısa sürede Türkiye’nin en beğenilen otomobillerinden biri haline geldi.

Herkese uygun bir model var

■ Japon Suzuki, Baleno ve Vitara’nın ardından yeni Swift’i de Cenevre’de tanıttı. Suzuki Next 100 adı verilen değişim programı çerçevesinde yenilenen araçlar teknoloji ve tasarım açısından çok daha iddialı.

Herkese uygun bir model var

■ Suzuki Genel Müdürü Ümit Karaarslan, yeni Swift’i yakında Türkiye’ye getirmeyi planladıklarını söyledi. Swift, 90 beygir gücünde 1.2 litre benzinli motora sahip. 1.0 litrelik Boosterjet motor ise 112 beygir güç üretiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder