Hakan Çelik Hibrit lideri Toyota
HABERİ PAYLAŞ

Hibrit lideri Toyota

Haberin Devamı

Tüketici bilincinin oluşması ve ÖTV desteğinin de katkısıyla hibrit araç satışlarında patlama yaşanıyor.

Türkiye’de yılın başından bu yana hibrit otomobil satışı bir önceki yıla göre 5’e katlanırken, bu teknolojinin öncü ve lider markası Toyota’nın hibrit satışları da yüzde 354 artış gösterdi. Geçtiğimiz yılın Ocak-Eylül döneminde 551 adet olan hibrit satışları, Kasım 2017 itibarıyla 3747’ye ulaştı.

Hibrit lideri Toyota
Türkiye’de bu yılın ilk 10 ayında 3418 adet Toyota hibrit otomobil satıldı.Toyota, Türkiye hibrit pazarında, C-HR Hybrid, Yaris Hybrid, RAV4 Hybrid, Auris Hybrid, Auris Touring Sports Hybrid ve Prius olmak üzere 6 modelle yer alıyor. Toyota’nın hedefi 2020’de her Toyota modelinin bir bibrit versiyonunu sunmak.

TEŞVİK ETKİLİ OLDU

2016’da toplam hibrit satışları 1038 adet olmuştu. Hibrit otomobil satışlarındaki bu artışlarda ÖTV teşviği ileçevreci teknolojilerin tüketiciler tarafından daha çok tanınmasının rolünün büyük olduğu da ortaya çıkmış oldu.

C-HR FARK YARATTI

Türkiye’de satılan her 100 hibrit otomobilden 92’si Toyota olurken, hibrit otomobil satışlarında birinciliği Türkiye’de üretilen ‘ilk hibrit’ model olan Toyota C-HR Hybrid aldı. Toyota C-HR Hybrid, üretilmeye başlandığı Kasım 2016’dan bu yana 2000’den fazla satış gerçekleştirdi.

11 MİLYON ADET SATILDI

Toyota, 20 yıl önce sunduğu ilk seri üretim hibrit otomobil Prius ile sektörde yeni bir segment yarattı. Bugün dünyadaki hibrit satışları da 11 milyonu geçti. Avrupa’da 7 farklı güç ünitesiyle 16 hibrit Toyota modeli satılıyor. Toyota Avrupa’nın satışlarının yüzde 40’ı hibrit.

ŞAMPİYONLARIN MARKASI PİRELLİ

Motor sporlarında başarılı bir yıl geçiren lastik üreticisi Pirelli, küresel rekabette 110’uncu sezonunun finalini İzmit’teki ‘Şampiyonların Fabrikası’nın kapılarını açarak kutluyor. Türkiye’deki fabrika, Formula 1 haricindeki pek çok yarış lastiğini üretiyor. Pirelli’nin İzmit’te 1960’ta kurduğu fabrika, Türkiye’deki ilk lastik üretim tesisiydi. Fabrika, 2007’den bu yana motor sporları için lastik üretiyor ve bu rakam her yıl 403 farklı yarış lastiğine ulaşıyor.

Hibrit lideri Toyota
İzmit’teki ‘şampiyonların fabrikası’, Pirelli’nin Milano’daki ünlü araştırmave geliştirme birimiyle birlikte İtalyan şirketinin motor sporları programında önemli bir rol oynuyor. Pirelli, 2017’de iki ve dört çeker araçlara yönelik 460 şampiyonanın tedarikçiliğini üstlendi.

EN HIZLI STELVIO GELİYOR

Tofaş çatısı altında temsil edilen Alfa Romeo, yeni SUV’u Stelvio’nun en hızlı versiyonunu gelecek yıl Türkiye’ye getirecek. Alfa Romeo Marka Direktörü Sinan Saip Bel, Kasım’da satışa sundukları 2.0 litre benzinli motorlu ve 4 çekişli Stelvio’nun olumlu tepki aldığını söyledi. Bel, gelecek yılın ikinci yarısında satışa sunacakları 510 beygirlik Stelvio Quardofoglio için sipariş almaya başladıklarını da belirtti.

Hibrit lideri Toyota

SKODA FABIA'DAN ÖZEL MODEL

Bu yıl FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın WRC 2 kategorisinde üçlü zafer kazanan Skoda, daha sportif performans isteyenlere en hızlı Fabia’yı hazırladı. Bu özel Fabia 125 beygirlik 1.4 litre TSI benzinli motor ve DSG otomatik vites kutusuyla donatılmış.

Hibrit lideri Toyota
Sportif sürüş sunmak amacıyla yere daha da yakınlaştırılan özel seri Skoda Fabia, sert ayarlı spor süspansiyonlara sahip.

SCANIA ZİRVEDE

Ağır ticari araç pazarı yılın ilk 10 ayında 13 bin 327 adet satışla kapandı. Geçen yıl bu sayı 14 bin 525 olmuştu. Pazarda küçük bir daralma yaşansa da İsveç kökenli üretici Scania, ithal çekici satışlarında zirvedeki yerini korudu. En çok tercih edilen ithal çekici markası olan Scania, toplam çekici pazarında yüzde 23 pazar payı elde etti. İnşaat sektöründe gerçekleşen dev projeler kamyon pazarını da destekledi ve toplam pazarda satışların yüzde 66’sı kamyon olarak gerçekleşti.

Hibrit lideri Toyota
Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, yeni nesil araçların yüzde 5 daha az yakıt tükettiklerini söyledi.

EFSANE MARKA LOTUS TÜRKİYE'DE

Otomobil sektörünün efsane markası Lotus Cars Turkiye, Caddebostan’da görkemli bir açılış yaptı. Royal Motors'un yeni markasi Lotus Cars Türkiye, Ortadoğu ortaklığı ve Lotus Cars’ın bölgedeki distribütörlüğü ile birlikte Türkiye’deki otomobil tutkunlarına bu özel markayı deneme fırsatının kapılarını açmış oldu.

Hibrit lideri Toyota

Royal Motors’un Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Aysal, dünyanın en saygın markalarından biri olan İngiliz Lotus’u Türkiye’de temsil etmeye başlarken otomobilin bilinirliğini de artıracaklarının altını çizdi. Lotus dünyanın prestijli spor otomobillerini üreten nadir firmalardan biri.

Her bir Lotus el yapımı ve Norfolk’daki meşhur Hethel fabrikasında, her sene iki bin spor araba üretimi yapılan tesislerde üretiliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder