Hakan Çelik İmar barışına rekor başvuru
HABERİ PAYLAŞ

İmar barışına rekor başvuru

Türkiye genelindeki 13 milyon tapusuz konut ve işyerinin imar sorununu ortadan kaldırmak için geçen Haziran’da başlatılan İmar Barışı’na şu ana kadar 3 milyon 780 bin kişi müracaat etti. Ankara’da dün düzenlenen ‘100 Günlük İcraat Programı’ toplantısında konuşan Çevre Bakanı Murat Kurum, “1 milyar 350 milyon TL ödenmiş. Başvuru 31 Ekim’e, ödemeler ise 31 Aralık’a kadar sürecek” dedi.

TARİHLERE DİKKAT

Bakan Murat Kurum, İmar Barışı Kanunu’nun 2017 sonuna kadar yapılan projeleri kapsadığının altını çizerek, “Şu an yeni bina yapmaya müsaade eden bir yasa değil. Bunları yapanlara ve bunlara müsaade edenlere en sert şekilde cevaplarımızı vereceğimizi herkesin bilmesini istiyorum. İmar barışından beklenti ise 40-50 milyar seviyesinde” diye konuştu.

Haberin Devamı

AVM YAPIMINA KISITLAMA GELECEK

Her önüne gelenin alışveriş merkezi (AVM), ofis yapamayacağına da dikkat çeken Murat Kurum, “İhtiyaç tespit edilecek. Yapacak olan firma ruhsat almadan önce bunları bize ispat edecek. Şehrin içindeki atıl sanayi arazilerinin de şehrin dışına taşınması için çalışmalara başlanacak. 6 ilde yeni sanayi projeleri başlayacak” diye konuştu.

İmar barışına rekor başvuru

10 GÜNDE 40 BİN KONUT

Murat Kurum, 100 gün içinde TOKİ bünyesinde 40 bin konut, iş yeri ve hizmet binası projelerinin tamamlanacağını da anlatarak “Bundan 150 bin vatandaş faydalanacak. Şehit ve gazi ailelerinin konut sahibi olması noktasında faizsiz konut kredisi verilecek. Bu şekilde 526 aileye 60 milyon lira konut kredisi kullanıyor olacağız” şeklinde konuştu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder