Hakan Çelik İnönü- Özal çizgisi ve yüzde 30 kadın kotası
HABERİ PAYLAŞ

İnönü- Özal çizgisi ve yüzde 30 kadın kotası

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün başlattığı Türkiye Değişim Hareketi (TDH) yeni katılımlarla genişliyor. Sarıgül, Ocak ayında sürpriz isimlerin de desteğiyle Ankara’da partiyi resmen kurup iktidar hedefiyle yola devam etmeyi planladığını anlattı. Halen Türkiye’de 78 ilde örgütlendiklerini ifade eden Sarıgül, irade ve azimlerini göstermek için kuracakları örgütlere “il merkezi” değil "iktidara hazırlık merkezi” adını vereceklerini söyledi. Partinin resmi adının ve logosunun yakında açıklanacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Partisiyle ilgili çalışmalar yapmak için Batman’a giden Sarıgül ile İstanbul’a dönüşünde görüştük. Sarıgül, 5 Aralık’ta Bursa’da miting gerçekleştirmeyi ardından da İzmir’de gövde gösterisi yapmayı planlıyor.

Sarıgül’ün ekibinde Hikmet Çetin, Prof. Dr. Onur Kumbaracıbaşı, Tahire Demircan, Mustafa Ekşi, Hakan Dalokay, Yüksel Yalova, Sabri Erbakan, Affan Keçeci, Tezcan Yaramancı, Hayri İnönü, Seda Eyüboğlu, Cihan Kahveci, Erhan İşözen gibi kamuoyunun yakından tanıdığı isimler var.

Özlem Gürses de katıldı

Mustafa Sarıgül, ilk kez partide yüzde 30’luk kadın kotası başlatarak kadınlara siyasetin yolunu açmak istiyor. Bu çerçevede kısa bir süre öncesine kadar Habertürk ve Kanal 1’de programlar yapan başarılı ekran yüzü Özlem Gürses de televizyondaki görevinden istifa ederek Sarıgül’ün hareketine katılmış.

Özgürlükçü ve sosyal demokrat bir parti hedefiyle yola çıktıklarını anlatan Sarıgül, kötülemek, şikayet etmek ve karalamak gibi bir sürecin içinde asla olmayacaklarını, Şişli’de yaptıkları gibi çare bulmak için Türkiye’yi karış karış dolaşacağını söylüyor. Türkiye’de 40 bin muhtar olduğunu ve memleketin sorunlarını en iyi bu insanların bildiğini anlatan Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi’nde muhtarların büyük rolü olacağına inanıyor. Mustafa Sarıgül “Bir helikopter alıyoruz. Türkiye’de ayak basılmadık kasaba, köy bırakmayacağım. Bütün esnaflarla tanışacağım, ellerini sıkacağım, sorunlarını dinleyeceğim” diye konuşuyor.

Lider partisi kurmak gibi bir niyetlerinin olmadığını söyleyen Sarıgül, siyasi hedefini “Türkiye’nin en demokratik en huzur veren en güvenilir partisi biz olacağız. Partimizde lidere bağlı demokrasi olmayacak, halka bağlı demokrasi olacak. Seçimle göreve gelen herkes seçimle görevden ayrılacak. Hiçbir şekilde seçimle gelen kurullar görevlerinden alınmayacak. Gece darbeleri olmayacak. Kimse görüşünden dolayı ihraç edilmeyecek. Delege sistemi kalkacak. Partiye kayıtlı bütün üyelerin katılımıyla ilçe başkanları seçilecek” diye özetliyor.

Haberin Devamı

Sosyal demokrat önderler başta olmak üzere dünya çapındaki liderlerle yakında bir araya geleceğini söyleyen Sarıgül ilk kez gayrimüslim bir vatandaşı da kurucu olarak parti kadrolarına kattıklarını anlattı.

Sarıgül “Din, mezhep ve dil farklılıklarına saygı gösteriyoruz. Partiye katılım için tek şartımız hudut ve bayrak birliğidir” diye konuşuyor. Erdal İnönü’nün devlet anlayışıyla, Turgut Özal’ın pratikliği ve ekonomi alanındaki becerisini tekrarlamak istediğinin altını çizen Sarıgül, Atatürk istismarı yapmayacak bir siyasi kadroyla hareket edeceğini söylüyor.

Haberin Devamı

Son bir not daha aktarayım: Andy-Ar isimli (www.andyar.com) araştırma kuruluşunun anketine katılanlardan yüzde 15.6’sı Mustafa Sarıgül’ün partisine oy vereceğini beyan ediyor. Hüsamettin Cindoruk’un liderliğini yaptığı parti ile Abdüllatif Şener’in hareketine verilen destek yüzde 1 ila 3 arasında kalıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder