Hakan Çelik İşte 2009'un en iyileri
HABERİ PAYLAŞ

İşte 2009'un en iyileri

* Türkiye’de üretilen ya da bu yıl içinde ithal edilmeye başlanan otomobiller arasında en iyilerini seçmek hiç kolay değil. Marka değeri, kullanışlılık, tasarım, ileri teknoloji özellikleri, ikinci el değeri gibi kriterler değerlendirildiğinde bazı modeller diğerlerinin bir adım önüne geçti. Model bazında başarı gösteren ürünlerin listesini aşağıda bulacaksınız.

* Topyekün olarak bakıldığında yılın en iyi performansını gösteren marka ise satışlarını çok büyük oranda artıran Hyundai oldu. Megane Sedan’ın yerini alan Renault’nun Fluence modeli, tamamen yenilenen Opel Astra Hatchback ve Tofaş’ın yenilenen Doblo’su 2010 yılının en çok konuşulan araçları arasına girecek. Bayraktar Grubu, Citroen-Subaru ve Infiniti ile grup sinerjisini en iyi kullanan markalardan biri oldu.

Haberin Devamı

Mini sınıfı

Fiat 500: Sevimli ve kullanışlı şehir otomobili kimliğiyle kalpleri fethetti. Reklam kampanyalarında Elle McPherson’un görev aldığı araç 2008’de yılın otomobili unvanını aldı. Koç-Tofaş güvencesiyle Türkiye’de satılıyor.

Crossover Sınıfı

Peugeot 3008: Peugeot’nun kalite çıtasını iyice yükselttiği bu model yüksek oturma pozisyonu, hem şehir hem araziye uygun kullanım özelliklerine sahip. Bu özelliklerinin yanı sıra sıra dışı tasarımı 3008’i rakiplerinin önüne geçirmeyi başardı.

Kompakt Sınıf Coupe

Renault Megane Coupe: Uygun fiyata alınabilecek en başarılı coupe otomobillerden biri. Renault Mais güvencesiyle ithal edilen otomobil, etkileyici tasarımının yanında motorlarıyla da bir hayli iddialı.

Orta Üst Sınıf

Mercedes E Serisi: Güvenlik ve konfor kriterlerinde bir referans olan E Serisi adeta Cumhuriyet altını gibi değerini koruyor. 2.0 litrelik dizel motorunun olmaması dezavantaj ancak yepyeni bir tasarım E Serisi’ni sınıf birincisi yapıyor.

Küçük Sınıf

Volkswagen Polo: Avrupa’da 2009’da yılın otomobili seçildi. Güvenlik ve tasarım özelliklerinde sınıfının ötesine geçti. DSG şanzımanı ve başarılı motorlarıyla Türkiye’de en beğenilen otomobillerden.

Kompakt Sedan Sınıfı

Chevrolet Cruze: Chevrolet Genel Müdürü Murat Aydın’ın başarılı stratejisiyle kısa sürede Türkiye’nin en çok satan markalarından biri haline geldi. Etkileyici tasarım ve iyi fiyat Cruze’un şansını artırdı.

Haberin Devamı

Orta Sınıf Sedan

Opel Insignia: Alman markanın şimdiye kadar ürettiği en kaliteli ve en şık otomobillerden biri olarak gösteriliyor. Türkiye’de sınıfının en çok satan modelleri arasında. 1.6 litrelik 180 beygirlik seçeneğe sahip olması büyük avantaj.

Üst Sınıf

Yürüyen bir teknolojik kale görünümündeki BMW 7 Serisi genç kuşak Türk işadamlarının büyük ilgisini çekti. Dinamizmi ve keskin bakışları BMW 7 Serisi’ni sınıfının en keyifli otomobili haline getiriyor.

En çevreci otomobil

Toyota Prius: Çevre dostu hibrid otomobili, bu yıl içinde yenilenen modeliyle Türk tüketicileriyle buluştu. İleri teknoloji ürünü özelliklerinin yanında tasarımı ve Toyota’nın güven veren marka değeriyle Prius, rakiplerinin açık ara önüne geçiyor.

Kompakt SUV

Bu sınıfın bana göre iki birincisi var. Biri başarısıyla herkesi kıskandıran satış lideri Nissan Qashqai diğeri ise Renault’nun uzun süre sonra piyasaya sunduğu ilk gerçek 4X4 arazi aracı Koleos. Her iki araçta tasarım ve konfor özelliklerinde iddialı. Güçlü marka destekleri diğer avantajları.

Haberin Devamı

Hafif Ticari Araç

Fiat Fiorino: Tofaş’ın yarattığı Minicargo projesinin Fiat ailesindeki karşılığı olan Fiorino son dönemin kendi sınıfındaki belki de en başarılı ticari aracı. Kolay kullanımı, sevimliliği, ekonomik motorları ve uygun fiyatı Fiorino’yu sevdiriyor.

Premium Kompakt SUV

Volvo XC60: İsveçli üreticinin uzun yıllardır ürettiği en iyi otomobil demek yanlış olmaz XC 60 için. Modern ve akılcı tasarım Volvo’ya özgü ileri güvenlik seviyesiyle birleşince işte bu araç ortaya çıktı. XC60 kadınların da gözdesi.

Lüks SUV

Audi’nin marka değerine eklenen görkemli tasarımı, Q7’yi bu sınıfın en sevilen aracı haline getirdi. Yüksek konfor seviyesi ve güven veren sürüş özellikleri Q7’nin en büyük kozları. Kardeşi Q5 de ağabeyinin başarısını takip ediyor.

Coupe Formlu Sedanlar

Audi’nin Türkiye pazarına yeni giren A5 Sportback modeli ve Volkswagen’in etkileyici Passat CC modeli, sınıfının en dikkat çekici iki aracı. Teknolojik açıdan lüks ağabeyine yakın özellikteki Passat CC daha ulaşılabilir fiyatla satılıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder