Hakan Çelik Kıdemliler ne yapacak?
HABERİ PAYLAŞ

Kıdemliler ne yapacak?

Haberin Devamı

Siyasetin en sıcak konusu muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dün de nefes nefese gelişmelere tanık olduk. Tansiyon o kadar yükseldi ki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel oturumlarına yakışmayacak görüntüler ortaya çıktı. Nitekim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan genel kurul salonunu “Yaşananlar rezalet” sözleriyle terk etti.

İşaretler bu gergin havanın erken seçimlerin yapılacağı 24 Haziran’a kadar sürebileceğini gösteriyor.



CNN Türk’te pazar sabahı “Hafta Sonu” programıma konuk olan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan Ankara’ya döndükten sonra İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya gelmiş ve 15 CHP’li vekil sürpriz bir hamleyle Akşener’in partisine katılmıştı.

Türkiye’ye bu kritik haberi duyuran isim CNN Türk Ankara büromuzun kıdemli muhabiri Ünal Kaya olmuştu.

Şimdi gözler bir taraftan İyi Parti-CHP dayanışmasında, diğer taraftan da Saadet Partisi’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapmayı planladığı görüşmede.

Siyaset deneyimi ve ustalığıyla bugüne kadar girdiği bütün seçimleri kazanan Erdoğan ise rakiplerin milletvekili transfer hamlesine sürpriz bir adımla karşılık verebilir.



Ankara siyaseti cumhurbaşkanlığı ve aynı gün yapılacak milletvekili seçimlerine kilitlenmişken yanıt bekleyen başka sorular da var. İktidar partisi açısından 3. dönem kuralının nasıl işletileceği pek çok kişinin kaderini etkileyecek bir konu başlığı.

Türkiye’de çok kıdemli bazı belediye başkanları da üçüncü dönem kuralına giriyor.

Örneğin İstanbul’da gerek nüfusları gerekse temsil ettikleri sosyo ekonomik değerlerle bazı Anadolu illerinden bile güçlü olan ilçe belediyelerinde durum ne olacak?

Bildiğim kadarıyla Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu bu durumda olan yerel yöneticiler arasında. Üçü de bugüne kadarki icraatlarıyla başarılı bulunuyor. Erdoğan en son İstanbul Fatih ilçe kongresinde Sulukule Akademisi’nde gençlerin enerjisinden etkilenmiş ve 300 kişilik bir ekip toplayıp Külliye’ye gelmelerini istemişti.

İstanbul’da başarı göstererek öne çıkan başka ilçe başkanları da var.

AK Parti’de son dönemde öne çıkan eğilim, bölgesinde “sevilen” başkanlara 3. dönem kuralının işletilmemesi yönünde. Bu mümkün olmasa bile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu dönem ekip arkadaşlarından çok daha fazla çalışma ve dolayısıyla icraat ve proje beklediği biliniyor. Bu çerçevede başarılı belediye başkanlarının Ankara’da parlamentoda veya bakanlar arasında değerlendirilme ihtimali de söz konusu olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder